Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse spune că sacrificarea de vieți în războiul în Ucraina `spală păcatele`

patriarhul kiril

Șeful Bisericii Ortodoxe din Rusia, Patriarhul Kirill, a spus într-o predică din această duminică că sacrificiul "în îndeplinirea serviciului militar" în războiul din Ucraina "spală toate păcatele", relatează 20 Minutos citat de Rador.

"Știm că astăzi mor mulți oameni pe câmpurile de război. Biserica se roagă ca această luptă să se încheie cât mai curând posibil, pentru ca tot mai puțini frați să se omoare între ei în acest război fratricid", şi-a început Kirill predica, potrivit site-ului de ştiri rus Meduza.

"Totodată, Biserica este conștientă că dacă cineva, mișcat de simțul datoriei, de nevoia de a îndeplini un jurământ, rămâne fidel vocației sale și moare în exercițiul datoriei militare, atunci, fără îndoială, săvârșește un act care este echivalent cu un sacrificiu", a asigurat patriarhul.

Astfel, Kirill consideră că o asemenea persoană "se sacrifică pentru alții" şi că "acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a comis", a subliniat el.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse i-a comparat pe cei mobilizați cu Iisus Hristos, sacrificându-se odată cu moartea lor în război.

Aceste declaraţii au loc la câteva zile după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat o "mobilizare parțială" a 300.000 de rezerviști ruși pentru a lua parte la războiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.