Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kiril Petkov și Laura Codruţa Kovesi promit să lucreze împreună pentru a combate fraudarea de fonduri UE în Bulgaria

balkaninsight.com
 Kiril Petkov Laura Codruţa Kovesi

Premierul bulgar Kiril Petkov i-a mulţumit Procurorului-şef european Laura Codruţa Kovesi pentru discuţia lor cuprinzătoare, care a avut loc ''într-un spirit foarte constructiv şi cu ambiţia comună de a lucra împreună pentru a ne asigura că Bulgaria nu este locul pentru încălcări, corupţie şi orice tip de infracţiuni legate de fondurile UE''. Petkov şi Procurorul-şef european aflat în vizită au susţinut o conferinţă de presă comună aici miercuri.

''Sunt recunoscător doamnei Kovesi, care a spus că Biroul Procurorului Public European (EPPO) şi guvernul bulgar vor lucra împreună pentru a obţine rezultate reale'', a spus Petkov.

La rândul său, Kovesi i-a mulţumit lui Petkov pentru leadership, hotărâre şi viziune clară în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. ''Împărtăşim aceeaşi viziune şi vorbim aceeaşi limbă'', a spus ea.

Laura Kovesi a afirmat că EPPO a primit un număr record de plângeri, în baza cărora au început peste 120 de investigaţii, explicând că EPPO îşi va publica raportul anual la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, unde pot fi văzute statisticile privind Bulgaria, potrivit Agerpres.ro.

Ea a spus că acestea se referă la alerte privind încălcări în legătură cu fonduri UE, achiziţii publice, fraudare a subvenţiilor agricole, în sectorul construcţiilor şi fonduri de redresare în urma COVID-19.

Premierul bulgar a spus că toate infracţiunile legate de fonduri UE, comise după 2017, pot fi investigate.

Procurorul-şef european a mai afirmat că Consiliul de Miniştri din Bulgaria va fi un punct de contact pentru EPPO. ''Acesta este un semn clar al unui angajament puternic la cel mai înalt nivel'', a spus ea, menţionând că este important că în Bulgaria nu există un monopol asupra tipurilor de autorităţi care pot alerta EPPO. Există şapte tipuri diferite de instituţii care pot trimite alerte, a afirmat ea, adăugând că cetăţenii, ONG-uri şi jurnalişti pot face de asemenea acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.