Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kituri de testare COVID-19 Antigen spălate și revândute

Mai mulţi angajaţi ai unei companii farmaceutice au fost arestaţi în Indonezia pentru că ar fi spălat şi revândut kituri de testare COVID-19 Antigen, informează BBC.

Până la 9.000 de pasageri de pe un aeroport din Medan ar fi putut fi testaţi cu tampoane nazale refolosite, susţin poliţiştii.

Compania de stat Kimia Farma se confruntă în prezent cu un potenţial proces intentat în numele călătorilor.

Testele rapide COVID-19 Antigen au fost folosite în multe ţări afectate de pandemia globală.

Potrivit poliţiei, înşelătoria avea loc din decembrie anul trecut pe aeroportul Kualanamu din Medan, Sumatra de Nord. Poliţiştii nu au dat detalii despre cum au descoperit infracţiunea.

Pasagerii trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 dacă doresc să zboare, iar aeroportul oferă opţiunea de a efectua unul la faţa locului. Autorităţile aeroportului au folosit kituri de testare rapidă COVID-19 Antigen furnizate de Kimia Farma, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, cinci angajaţi ai Kimia Farma, inclusiv managerul companiei din Medan, au fost arestaţi de poliţie. Suspecţii sunt acuzaţi că au încălcat legislaţia sanitară şi de protecţia consumatorilor prin spălarea tampoanelor nazale şi reambalarea acestora pentru vânzare.

Presa locală a relatat că autorităţile au luat declaraţii de la 23 de martori şi anchetează dacă profitul din înşelătorie - estimat la circa 1,8 miliarde de rupii (124.800 USD) - a fost utilizat pentru a finanţa construcţia unei case fastuoase pentru unul dintre suspecţi.

Kimia Farma, cu sediul central în capitala Jakarta, a concediat personalul implicat şi a promis că va înăspri controalele interne.

Săptămâna aceasta, doi avocaţi care au luat avionul de pe aeroportul Kualanamu în ultimele luni, au declarat că intenţionează să dea în judecată Kimia Farma, relatează South China Morning Post.

Într-un proces colectiv, ei speră să obţină 1 miliard de rupii pentru fiecare pasager afectat de înşelătorie.

Indonezia s-a confruntat cu unul dintre cele mai grave focare de COVID-19 din Asia, înregistrând aproximativ 1,7 milioane de cazuri şi peste de 46.000 de decese asociate acestei boli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.