Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

KKR cumprără de la PayPal o parte uriașă de împrumuturi

PayPal

Fondul de investiţii KKR a încheiat un acord pentru a cumpăra o parte substanţială, sau până la 40 de miliarde de euro (43,71 miliarde de dolari), din împrumuturile companiei de plăţi PayPal de tipul buy now, pay later (BNPL) (cumpără acum plăteşte mai târziu) în Europa, au declarat companiile marţi, transmite Reuters, citat de news.ro.

Chiar dacă aceste împrumuturi rămân populare şi după creşterea utilizării lor în timpul pandemiei în rândul milenialilor şi al clienţilor din generaţia Z, perspectivele sectorului s-au schimbat anul trecut, deoarece ratele dobânzilor în creştere şi inflaţia ridicată au diminuat puterea de cumpărare a consumatorilor.

Acţiunile PayPal au crescut cu 1,7% după anunţarea tranzacţiei, care ar urma să genereze venituri brute de aproximativ 1,8 miliarde de dolari şi să se încheie în a doua jumătate a anului.

Compania a declarat că prognoza de creştere pentru profitul ajustat, făcută în mai, de aproximativ 20% pe acţiune, care era peste estimările Wall Street, includea deja tranzacţia.

După încheierea tranzacţiei, PayPal se aşteaptă să aloce aproximativ 1 miliard de dolari pentru răscumpărări de acţiuni în 2023, contribuind la o perspectivă actualizată de răscumpărări totale de acţiuni de aproximativ 5 miliarde de dolari în acest an.

”În mod strategic, ne place această mişcare, deoarece considerăm că eliminarea riscului de credit este un lucru pozitiv pentru procesatorii de plăţi”, a declarat Brett Horn, analist senior de acţiuni la Morningstar Research Services, într-o notă.

”În plus, având în vedere natura încă în curs de dezvoltare a ofertelor BNPL şi incertitudinea privind performanţa viitoare a ofertelor BNPL, credem că această tranzacţie înlătură un element de risc pentru PayPal”, a adăugat Horn.

Companiile au declarat că fondurile de credit private şi conturile gestionate de KKR vor achiziţiona creanţe de împrumut de până la 40 de miliarde de euro provenite de la PayPal în Franţa, Germania, Italia, Spania şi Regatul Unit.

PayPal a procesat anul trecut peste 20 de miliarde de dolari din volumul plăţilor BNPL la nivel global, în creştere cu aproape 160% faţă de 2021.

De la lansarea serviciului BNPL în 2020, PayPal a acordat împrumuturi de peste 200 de milioane pentru peste 30 de milioane de clienţi la nivel global.

Compania a declarat că va rămâne responsabilă pentru toate activităţile adresate clienţilor, inclusiv subscrierea şi service-ul asociate cu produsele sale europene BNPL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.