Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a făcut anunțul așteptat despre șefia DNA: 'A considerat să trimită aceleași propuneri, fără modificări, lucru care este ciudat'

iohannis tudorel

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că propunerile ministrului Justiției, Tudorel Toader, de numire a celor cinci procurori în funcții de conducere, printre care și Adina Florea la DNA, sunt în analiza departamentului de resort al Administrației Prezidențiale.

"În privința propunerilor de numire pentru procurori, pentru pozițiile de conducere, aceste propuneri sunt în analiza departamentului de resort. Este totuși important de reținut că domnul ministru a considerat pur și simplu să trimită aceleași propuneri fără modificări, lucru care este cel puțin ciudat, ca să mă exprim așa.", a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Lovitură dură pentru zeci de mii de români! Ce s-a întâmplat vineri

Ministrul Justiției i-a trimis președintelui Klaus Iohannis pe 27 decembrie documentele pentru numirea celor cinci procurori respinși, printre aceștia aflându-se și Adina Florea, pentru șefia DNA. Pe 28 noiembrie, președintele anunța că o respinge pe Adina Florea pentru conducerea DNA, dar și pe Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; pe Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism; pe Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și pe Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Șeful statului a motivat respingerile precizând că nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite.

Citește și: Uluitor! Câți pensionari speciali are România – Suma uriașă pe care o plătește statul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.