Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a provocat 'tsunami' în MAI: Cine sunt generalii avansați la excepțional, de Ziua Națională

S4C
boom

Avansările înainte de termen pentru cei 21 de chestori din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, semnate de președintele Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii de 1 Decembrie, au provocat un val uriaș de nemulțumiri în rândul polițiștilor care activează în structurile de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră sau combaterea criminalității organizate. Surse sindicale au explicat, pentru Gândul.ro, că aproape toți ofițerii nominalizați pe lista care i-a fost înaintată președintelui fac parte din structuri neoperative. Este vorba despre specialiști în materie de resurse umane, logistică, evidența persoanelor, profesori, ofițeri DIPI ori secretari. În acest context, ofițerii care au coordonat în mod direct măsurile impuse de pandemia de COVID-19 sau au participat la gestionarea unor anchete importante, s-ar fi arătat extrem de nemulțumiți.

Potrivit sursei citate, printre ofițerii făcuți chestori se numără comisarul șef Ion Peligrad, directorul logisticii pentru întreg Ministerul de Interne, comisarul șef de Marius Dragnea, seful logisticii la nivelul Poliției Române și comisarul șef  Aurel-Cătălin Giulescu, șeful Direcției pentru Evidența Persoanelor.

În același timp, au mai fost avansați la gradul de chestor și comisarul-șef Mihai Cătălin  Necula, eliberat din funcție, în anul trecut, de premierul Ludovic Orban, colonelul Liviu Uzlău, împuternicit adjunct al șefului Jandarmeriei, dar și pe șeful Inspectoratului General de Aviație, comandorul Cătălin Paul Dache.

Vlad Voiculescu 'explodează' - Alegerea viceprimarilor Capitalei, amânată! Explicația lui Nicușor Dan

Lista este completată de chestorul principal Marin Făgăraș, detașat la Administrația Prezidențială și chestorul principal Ioana Dorobanțu, secretarul general al MAI.

Pe lista celor avansați se numără și comisarul șef Valentin Minoiu, șeful Direcției Resurse Umane, cel care semnează împuternicirile din sistem. Acestuia i s-au alăturat comisarul șef Benone-Marian Matei, seful Direcției Operațiuni Speciale, adică structura responsabilă, legal, cu interceptările telefonice și colonelul Silviu Tiberiu Dumitrache, șeful temutei DIPI.

În trecut, Dumitrache a fost pus sub învinuire în dosarul DIPI 2, în care a fost acuzat că a atestat, în fals, existența unor cheltuieli operative în valoare de 10.000 de lei. La momentul respectiv, minstrul de interne de atunci, Petre Tobă, a fost acuzat, la rândul său, de favorizarea făptuitorului.

Alături de Dumitrache a fost făcut general și adjunctul său, colonelul Marius-Haientz Patriche.

Au mai fost avansați comisarul șef Cătălin Andruș. șeful Colegiului Național de Interne, o unitate care numără, în total, în jur de zece persoane și comisarul șef Romică Potorac, șeful Serviciului Criminalistic din cadrul IGPR.

Lista este completată și de mai mulți șefi ai unor inspectorate județene de poliție. Este vorba despre Tiberiu Iulian Ivancea, șeful IPJ Sibiu, demis din funcție în 2017 după ce, din ordinul său, a fost împușcat un pui de urs care intrase într-o curte. Ulterior, Ivancea a revenit pe fosta lui funcție, pe care o ocupă și în prezent.

A fost făcut chestor și Sorin Daniel Stan, șeful IPJ Satu Mare, dar și Alin Aurelian Petecel, mutat, la Dolj, din funcția de șef al IPJ Timiș, la peste 300 km de casă. Odată cu el a primit gradul de chestor și Adrian Glugă, cel care a acceptat mutarea de Dolj, unde a fost adus Petecel și a plecat tocmai la IPJ Constanța.

În același timp, a fost avansat și un polițist de frontieră. Este vorba despre Daniel Traian Tache, specialist pe linie de migrație ilegală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.