Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat: S-a dat undă verde finanțării pentru 42,3 kilometri din A3

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă Contractul de finanţare – Autostrada A3 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 16 noiembrie 2023 şi la Luxemburg la 20 noiembrie 2023, informează Administraţia Prezidenţială.

Obiectivul principal al actului normativ îl constituie construirea unei secţiuni din A3, cu o lungime de 42,3 km, profil 2x2 benzi de circulaţie, între Nădăşelu si Poarta Sălajului.

Actul normativ promulgat are ca obiect de reglementare aprobarea Contractului de finanţare - Autostrada A3 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă - dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 16 noiembrie 2023 şi la Luxemburg la 20 noiembrie 2023.

Pe 13 februarie 2024, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 26 februarie a.c. votul Senatului a fost decizional.

Şeful statului a mai promulgat, luni, legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii India privind dobândirea, pe bază de reciprocitate, a drepturilor de proprietate asupra terenurilor pentru buna funcţionare a misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, semnat la New Delhi, la 31 ianuarie 2023.

De asemenea, preşedintele Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2022 privind unele măsuri pentru consolidarea capacităţii instituţionale şi administrative a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi a Autorităţii pentru Digitalizarea României necesare implementării componentei C7-Transformare digitală din Planul naţional de redresare şi rezilienţă, precum şi alte categorii de măsuri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.