Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis ar fi intervenit personal, la Bruxelles, pentru a bloca propunerea de comisar european făcută de Viorica Dăncilă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis rade ras

Bătălia politică atinge cote maxime! După ce prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat că a trimis, la Bruxelles, propunerea de comisar european din partea României, președintele Klaus Iohannis a luat măsuri pentru blocarea acestei candidaturi.

Din anumite informații, Iohannis s-ar fi folosit de funcția pe care o deține pentru a vorbi personal cu anumiți factori de decizie din UE în încercarea de a-i determina să respingă propunerea făcută de prim-ministrul Viorica Dăncilă, spun surse conectate la agenda europeană.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD:’Nu mă simt confortabil’

Potrivit acelorași surse, președintele Iohannis ar fi pledat, în discuțiile telefonice avute, pentru două soluții – fie respingerea definitivă a candidaturii lui Victor Negrescu, fie, cel puțin, amânarea audierii sale până după alegerile prezidențiale.

Miza celei de-a doua soluții pentru care se pare că a insistat președintele Iohannis este de a nu o lăsa pe Viorica Dăncilă, care este și candidatul PSD în alegerile prezidențiale, să iasă învingătoare pe acest subiect.

Citește și: Averea pe care a reușit să o strângă Mihai Constantinescu- Cu ce rămâne soția sa

Dacă se confirmă oficial aceste informații, situația este extrem de gravă, deoarece am fi, practic, în fața unei depășiri crase a atribuțiilor președintelui. În plus, această intervenție, cu miză personală pentru Klaus Iohannis, este una care afectează interesele și imaginea României.

Sursele amintite susțin ca aceasta este și explicația reacției publice de astăzi a purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Mina Andreeva, care a declarat că “problema (referitoare la propunerea de comisar – n.n.) trebuie rezolvată de România, în România”.

Citește și: Florin Cîțu a făcut declarații- Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

Răspunsul CE sugerează faptul că această instituție nu dorește să se implice în conflictul politic dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.