Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis atacă PSD, în ziua Congresului: răsucește cuțitul în rană

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus, sâmbătă, la Sibiu, că după referendumul din 26 mai, în România s-a schimbat percepția politică, dar nu și componența politică. „Niciun politician din România nu mai îndrăznește să vină în public cu o opinie contrară”, a declarat șeful statului.

Citește și: Paul Stănescu anunță ceasul socotelilor în PSD: când se va da adevărata bătălie a cuțitelor lungi

Președintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la Sibiu, unde a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România, că majoritatea guvernamentală și parlamentară din România a încălcat principiul de bază al democrației.

„Am avut o majoritate guvernamentală și parlamentară care a avut obiectivul principal subjugarea justiției în interesul unor persoane. Am avut o majoritate care a încălcat principiul de bază al unei democrații, principiul care înseamnă că guvernanții trebuie să lucreze împreună și pentru cei guvernați. Am avut o majoritate care a lucrat împotriva românilor, împotriva celor guvernați, pentru a-și asigura beneficii politice”, a declarat șeful statului la Forumul Democrat al Germanilor.

El a spus că, în 26 mai, partidul de guvernământ a pierdut alegerile, care au fost castigate de PNL, iar rezultatul recensământului a fost atât de clar încât „în ziua de azi niciun politician din România nu mai îndrăznește să vină în public cu o opinie contrară”.

„Am avut pe 26 mai alegeri europarlamentare. Cu acea ocazie, am decis să convoc un referendum pentru a da ocazia românilor să-și exprime opinia față de aceste demersuri împotriva justiției și pentru a-și exprima părerea despre guvernare. Rezultatul a fost extrem de clar. Alegerile au fost pierdute de partidul de guvernământ și au fost câștigate de PNL, iar referendumul a primit un vot atâta de clar încât în ziua de azi niciun politician din România nu mai îndrăznește să vină în public cu o opinie contrară. Peste 6,5 milioane de români au votat la ambele întrebări și astfel, peste noapte, s-a schimbat percepția politică din România, dar s-a schimbat numai percepția, încă nu componența politică din România”, a mai spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.