Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, către noul arhiepiscop mitropolit de Bucureşti al catolicilor: 'Aţi devenit continuatorul unei pleiade de păstori'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam arhiepiscop Aurel Perca

Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, cu ocazia instalării Monseniorului Aurel Percă ca Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, un mesaj potrivit căruia Biserica Romano-Catolică a fost dintotdeauna un partener de dialog important al României.

„Înaltpreasfinţia Voastră,

Numirea Înaltpreasfinţiei Voastre în înalta demnitate de Întâistătător al Bisericii Romano-Catolice din România, de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, şi instalarea ca Arhiepiscop şi Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, îmi oferă plăcutul prilej de a vă adresa cele mai calde urări de sănătate, pace şi sporire duhovnicească în mijlocul credincioşilor pe care, începând cu această zi, îi veţi păstori.

Citește și: Rechizitoriul dosarului Caracal a fost finalizat! Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă

Biserica Romano-Catolică a fost mereu un partener de dialog important al Statului Român, contribuind la dezvoltarea unei societăţi democratice, pluraliste, conştiente de rolul său în cultivarea convieţuirii armonioase şi paşnice. Am încrederea că veţi susţine pe mai departe prezenţa Bisericii, valorile creştine şi mesajul Evangheliei în societate, pentru binele comun.

Prin consacrarea de astăzi, aţi devenit continuatorul unei pleiade de păstori care, prin exemplul unei vieţi de slujire dedicate lui Hristos şi semenilor, au lăsat o puternică amprentă spirituală asupra comunităţii romano-catolice din Bucureşti; o comunitate vie, statornică, ce reflectă mesajul solidarităţii şi al carităţii.

Citește și: Gabriela Firea îl atacă pe Florin Cîțu: Un Ministru-Pinocchio

La început de An Nou şi la început de misiune pastorală ca Întâistătător al Bisericii Romano-Catolice din România, vă rog să primiţi, Înaltpreasfinţia Voastră, asigurarea respectului meu faţă de crezul apostolic pe care, cu onoare, îl slujiţi. Fie ca valorile creştine să sporească, prin păstorirea Înaltpreasfinţiei Voastre, în societate şi în inimile credincioşilor, să înnoiască speranţa într-un viitor mai bun, pentru cei de astăzi şi generaţiile ce vor veni.

Întru mulţi şi fericiţi ani!”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis, transmis de Administrația Prezidențială.

Citește și: USR face o ofertă Guvernului! Cum ar putea fi finanțat Pilonul I de pensii

Sâmbătă, Mons. Aurel Percă, numit de Papa Francisc în oficiul de Arhiepiscop Mitropolit de București, a fost înscăunat în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate în Catedrala Sf. Iosif din Capitală.

La eveniment au fost prezenți premierul Ludovic Orban și Marcel Ciolacu.

Citește și: Ludovic Orban aruncă bomba! Decizia luată împreună cu Klaus Iohannis .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.