Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, dat de gol de Dacian Cioloș: Ce a făcut președintele

iohannis

Criticat pentru desele vizite externe, dar şi pentru vacanţe, Klaus Iohannis nu se dezminte. Se pare că luna martie a fost chiar una a recordurilor pentru Administraţia Prezidenţială.

Ce s-a întâmplat de fapt? Deplasările externe ale Administraţiei Klaus Iohannis sunt din ce în ce mai costisitoare. Guvernul României, condus de Dacian Cioloș, a publicat în sfârşit pe platforma Transparenţă Bugetară cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale în luna martie. Aceasta este şi luna în care şeful statului a efectuat o vizită în Israel a cărei durată a depăşit cu mult timpul obişnuit al unei vizite oficiale. Astfel şeful statului a petrecut în Israel aproape o săptămână, mulţi comentând că această deplasare a fost, în fapt, un mic concediu. Aşadar, în luna martie, Administraţia Prezidenţială a cheltuit doar pentru deplasări externe suma de 1.447.493 lei! Spre comparaţie, în luna ianuarie Administraţia Prezidenţială a cheltuit 99.027 lei, iar în luna februarie 953.583 lei.

Citeşte şi: Liviu Dragnea a stabilit ce miniștri urmează să remanieze Dacian Cioloș

În martie, deplasările externe ale Preşedintelui Klaus Iohannis au fost: Israel şi Palestina – 7-11 martie, Bruxelles – 17-18 martie, Turcia – 23-24 martie. Este posibil ca tot în bugetul pe martie să intre deplasarea în SUA din perioada 30 martie – 2 aprilie. Din câte se poate vedea, cea mai lungă deplasare este cea din Israel.

Citește și: Și-au văzut moartea cu ochii: Un avion a căzut lângă ei / VIDEO

Administraţia Prezidenţială spune că suma include şi plăţile pentru consilieri şi antemergători. Cheltuielile cu deplasări externe ale Preşedinţiei pe anul trecut au fost de 5,17 milioane de lei, mai spune B1TV.

Citește și: Gigi Becali îi umilește pe MM Stoica și Laurențiu Reghecampf: Sunteți penibili

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.