Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, despre situația din Orientul Mijlociu: 'Fac apel la toţi partenerii noştri să acţioneze pentru acest deziderat'

captura TV
Klaus Iohannis

România susţine demersurile Uniunii Europene, care trebuie să se implice mai mult, ale partenerilor săi strategici şi ale comunităţii internaţionale de detensionare a situaţiei, de dialog şi căutare a unor soluţii durabile în Orientul Mijlociu, a declarat joi preşedintele Klaus Iohannis, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

"Este nevoie de soluţii capabile să aducă pace în zonă şi siguranţă pentru cetăţeni, fie ei din Orientul Mijlociu, din Europa, din SUA sau din alte spaţii, atât pentru situaţia din Irak, respectiv în dosarul iranian, cât şi din Libia. Sunt necesare progrese în dosarul sirian, în Yemen, dar şi în Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, cu privire la care poziţia României rămâne neschimbată", a subliniat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Sorina Matei îl desființează pe profilerul care a intrat în mintea lui Dincă: 'N-ai reușit să convingi pe nimeni. Mai du-te o dată la școală'

El a apreciat că "efectele negative ale acestei crize nu se proiectează doar la nivel regional".

"Ele pot avea impact şi asupra securităţii europene şi globale. De aceea, eforturile de dialog, negociere, precum şi cele de stabilizare şi reconstrucţie din acest spaţiu trebuie să continue şi fac apel la toţi partenerii noştri să acţioneze pentru acest deziderat", a afirmat Iohannis.

Totodată, preşedintele a spus că lupta pentru combaterea terorismului nu s-a încheiat. "Este necesară continuarea eforturilor noastre reunite, solidare, iar NATO poate juca un rol sporit", consideră acesta.

Şeful statului a vorbit despre "susţinerea României pentru multilateralism, în cadrul ONU, OSCE, al Consiliului Europei şi al altor organizaţii internaţionale".

"România va susţine activ respectarea dreptului internaţional şi dialogul consolidat pentru a asigura stabilitatea şi securitatea internaţionale", a punctat el, reiterând obiectivul României de a deveni membru OCDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.