Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, după summitul de la Londra: 'Trebuie să legăm abordarea tehnologiei 5G și din punct de vedere al securității NATO'

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat că tehnologia 5G va trebuie abordată și din punctul de vedere al securității naționale, deci implicit din perspectiva securității NATO. Șeful statului a adăugat că acest subiect a fost abordat la Summitul NATO, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Codul Penal este de partea lui Liviu Dragnea-Cum ar putea fi eliberat mai devreme

„Această chestiune a fost abordată de unii dintre participanți la discuție și devine din ce în ce mai clar că trebuie să legăm abordarea tehnologiei 5G și din punct de vedere al securității naționale, deci, implicit și din punctul de vedere al securității NATO. Este un proces care nu este finalizat prin decizie, dar faptul că mereu se reia discuția arată că această preocupare există și ea este una reală”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat la finalul Summitului NATO de la Londra despre tehnologia 5G și memorandumul semnat în acest sens între România și SUA.

Președintele României a mai spus că tehnologia 5G este gândită să ajungă la toatele nivelele vieții cotidiene, iar prin urmare va avea un impact și în domeniul securității naționale.

Citește și: Cel mai bogat ministru din cabinetul Orban-Ce avere are Monica Anisie .

„Odată ce introducem 5G, această chestiune devine vitală, fiindcă 5G nu înseamnă o telefonie mai performantă sau un smartphone mai performant. 5G este gândit să intre în toate sferele vieții cotidiene, a vieții de stat, a comunicării între cetățean și instituții, între instituții, până la urmă și între lucruri – este ceea ce se numește Internetul Lucrurilor. Și atunci impactul, evident, va fi și pe securitate națională și trebuie să ținem cont de aceste lucruri”, a conchis șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.