Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis și PNL nu pot conta pe Gabriel Oprea

revista presei

Evenimentul Zilei:

Victor Ponta și-a reluat funcția de premier. Gabriel Oprea a revenit vicepremier. S-ar părea că nimic nu s-a schimbat în relația din Coaliția de guvernare, în PSD și în UNPR. Nimic mai fals. Perioada de aproape o lună de zile, cît Gabriel Oprea a fost premier interimar plin, dacă s-ar putea spune astfel, pentru că, prin Decret, a avut, timp de aproape o lună, puteri depline de premier, a fost una de o deosebită importanță pentru PSD, pentru UNPR, pentru Coaliția de guvernare. În această perioadă s-au petrecut întîmplări publice și de culise care au confirmat sau infirmat ceea ce fusese mai înainte bănuială sau iluzie. Indiscutabil, perioada de interimat a lui Gabriel Oprea a avut menirea de a convinge PNL că nu se poate conta pe așa-zisa trădare a lui Gabriel Oprea. Cea mai bună dovadă rămîne surprinzătoarea afacere a plagiatului lui Gabriel Oprea, deșteptată la 15 ani de la obținerea doctoratului, și după ce, între timp, a fost și conducător de doctorat. Preluarea afacerii de către o așa zisă Comisie de etică a Universității București, în realitate o ghioagă folosită pentru răfuieli politico-mafiote, dar mai ales întreținerea Scandalului de către Rețeaua de  agenți SRI din presă, ne spun limpede că e vorba de o tentativă de a-l pedepsi pe Gabriel Oprea, pentru că n-a trădat de dragul lui Klaus Iohannis și a Poliției sale politice.Habar n-am dacă teza de doctorat a lui Gabriel Oprea e sau nu un plagiat.Nu pot să nu văd însă cum Poliția politică a lui Klaus Iohannis, preluată de la Traian Băsescu, apelează la trucurile mizere de pe vremea fostului președinte, trucuri între care se detașează descoperirea peste noapte a unei probleme de dosar a unuia care a refuzat să răspundă la comenzi.

Digi24:

Modul în care premierul a decis să-şi facă apariţia la Palatul Victoria, după aproape o lună de absenţă, e taxat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. „Cu cârje şi barbă, premierul arată de parcă s-ar fi întors de la război”, a spune editorialistul. „A venit direct la Victoria. Atât de precipitat să intre in atmosfera de lucru a Guvernului încât fiul său a trebuit să-l viziteze la serviciu. De ce nu a venit cu un căruţ cu rotile, pentru oameni cu dizabilități? Era mult mai practic. De ce cu două cârje? Pentru că asta sugerează, ca şi barba, eroul întors de la războiul cu turcii. Imaginea lui Ponta pe trepte este - „mai lungă-mi pare calea, acum întors acasă, aş vrea să zbor dar rana din pulpă nu mă lasă”. Barbă îţi lasi când vii din spital şi ai fost foarte bolnav, ori el ce problemă avea? Cred că putea să se bărbierească până la os şi să se facă tânăr şi frumos. Dânsul doreşte întotdeauna să treacă altceva decât este”, e de părere jurnalistul.

Ziarul Financiar:

Teama că îşi vor pierde economiile din cauza unei crize bancare îi face pe greci să-şi scoată banii din bănci şi să-i ducă la Fisc, unde plătesc taxele, unele anticipat. Dacă tot ar fi să piardă bani, măcar să fie cu folos. Din 29 iunie, de când s-au închis băn­cile şi au fost introduse restricţii ale mişcării capitalului, nu mai puţin de un miliard de euro au intrat în cuferele statului. Între timp, grecii care încă mai au bani cumpără orice găsesc de valoare. Frica de un posibil „haircut“ al depozitelor făcute la bănci (confiscarea de către stat a unei părţi din depozite) i-a convins pe mii de oameni de afaceri şi oameni de rând să-şi plătească impozitele pe profit – şi încă în sume mari -  sau venit şi restanţele la TVA prin serviciile de e-banking pentru a-şi reduce depozitele, scrie Kathimerini. Cu toate că guvernul a asigurat că nu va ataca depozitele pentru a salva cu aceşti bani băncile, mulţi cetăţeni consideră inevitabil un astfel de dezno­dământ, sugerat de exemplul Ciprului şi de presa străină. Pentru a-şi micşora depozitele, adică pentru a pierde cât mai puţin în cazul unui aşa-zis „bail-in“ unii întreprin­zători plătesc anticipat salariile angajaţilor sau îşi onorează datoriile către furnizori şi asociaţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.