Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îi amintește pe americani de ziua Imnului Național: 'România își continuă demersurile de consolidare a relației transatlantice'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 29 iulie, un mesaj cu prilejul Zilei Imnului Național.

„Ziua Imnului Național, celebrată în fiecare an pe 29 iulie, este o sărbătoare încărcată de profunde semnificații pentru  românii de pretutindeni.

Poemul patriotic „Un răsunet” al lui Andrei Mureșanu a fost intonat pentru prima dată în 1848, pe acordurile create de Anton Pann. Acesta a devenit în mod oficial Imnul Național al României în anul 1990 și a avut un rol catalizator în dezvoltarea conștiinței și a identității naționale.

Imnul „Deșteaptă-te, române!” reprezintă un simbol al unității, care arată devotamentul românilor față de principiile și valorile fundamentale ale statului nostru modern: libertate, demnitate, dreptate și respect față de lege.

Versurile imnului transmit cu multă emoție un mesaj puternic, un îndemn la solidaritate și curaj. Ziua Imnului Național ne oferă prilejul de a rememora faptele glorioase ale înaintașilor noștri, care s-au sacrificat pentru o țară suverană,  indivizibilă și democratică.

Imnul transmite, totodată, esența idealurilor națiunii române și ne-a insuflat hotărâre și speranță în momentele de răscruce ale istoriei, dând glas sentimentelor patriotice ale poporului nostru.

În prezent, traversăm un moment dificil, marcat de agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei. În contextul internațional actual, în fața unor provocări fără precedent, România își continuă demersurile de consolidare a relației transatlantice, promovează protejarea drepturilor omului, garantarea siguranței cetățenilor și asumarea unor valori fundamentale, precum libertatea și solidaritatea.

Astăzi, mai mult ca oricând, mesajul imnului are un impact puternic, făcând apel la unitate națională, curaj, demnitate  și responsabilitate.

La mulți ani Imnului Național al României!

La mulți ani, români!", a spus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.