Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, în vizită în Portugalia - Președintele anunță semnarea a două documente strategice (VIDEO)

presidency.ro
iohannis portugalia

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat sâmbătă că vor fi semnate noi memorandumuri de cooperare cu Portugalia în domeniul economic. Anunțul a fost făcut din Portugalia, acolo unde Iohannis face o vizită oficială.

Președintele Klaus Iohannis a spus că „într-un context complicat, marcat de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, cooperarea dintre țările noastre în plan securitar, economic și cultural pot spune că a fost și rămâne exemplară”.

„Avem un potențial de dezvoltare”, a adăugat președintele Iohannis, care a enumerat câteva domenii de interes, precum economia, educația, cultură și digitalizarea.

Șeful statului a anunțat că luni vor fi semnate noi documente care vor aprofunda cooperarea dintre România și Portugalia.

„De altfel, chiar luni vor fi semnate două Memorandumuri de cooperare în domenii importante: energie și cooperare economică, inclusiv investiții”, a anunțat Klaus Iohannis.

Liderii celor două state au mai vorbit despre războiul din Ucraina și despre comunitatea de români din Portugalia.

Vizită de stat în Portugalia

Președintele României, Klaus Iohannis, face, în perioada 6-9 octombrie, o vizită de stat în Republica Portugheză, la invitația Președintelui Marcelo Rebelo de Sousa. Sâmbătă, 7 octombrie, președintele României a fost primit de președintele Portugaliei la Lisabona.

În cadrul vizitei, Iohannis va avea și o întrevedere cu prim-ministrul António Costa, discuții cu președintele Adunării Republicii, Augusto Santos Silva, și cu membri ai Parlamentului. De asemenea, Klaus Iohannis va vizita Palatul municipalității Lisabona, unde va avea o întrevedere cu primarul Carlos Moedas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.