Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis l-a sunat pe Viktor Orban, la două săptămâni după ce a numit Ungaria 'un văr de-al treilea, care din cinci în cinci minute calcă în străchini'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Viktor Orban

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 15 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, la inițiativa părții române.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români, „care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19”.

Președintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged și Debrecen.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a fost prezent, în urmă cu două săptămâni, la dezbaterea Forumului european „Carol cel Mare”, la Aachen, Germania, un eveniment tradițional organizat în marja decernării premiului Carol cel Mare, pe care l-a primit sâmbătă. Acesta s-a arătat deranjat de poziția Ungariei privind Tratatul de la Trianon, spunând „mă enervează ba chiar mai mult decât pe dumneavoastră afirmațiile lor”. „Este puțin ca într-o familie, unde, la întâlnirea de familie, cei mai mulți au un văr de-al doilea, de-al treilea, care din cinci în cinci minute calcă în străchini, dar oricum nu-l dăm afară, că e rudă. Încercăm să-i mai dăm lecții, să-l integrăm, să-l liniștim, asta este rețeta cred. Eu nu susțin idea de eliminare, de înlăturare din organizație, pedepsele de așa natură nu aduc rezultatele scontate de mulți. Eu cred că trebuie să le spunem foarte clar acestor oameni în față care sunt așteptările și să continuăm procesul”, a mai spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.