Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, lăudat în presa străină pentru apelul la toleranță

pixabay.com
diverse, stiri

Președintele României a făcut un apel pentru o mai multă toleranță și acceptare a minorităților miercuri, în timp ce Curtea Constituțională dezbătea dacă să recunoască mariajul între două persoane de același sex, un cetățean al Statelor Unite și un român.

Klaus Iohannis, un etic german și de religie luteran a precizat că se încadrează în două minorități. „Toleranța și acceptarea celorlalți sunt vitale. Acestea sunt valorile în care eu cred”, a declarat acesta.

Curtea Constituțională va lansa săptămâna viitoare o petiție pentru a recunoaște unirea cuplului care este în prezent neacceptat în România. Biserica Ortodoxă Română se opune petiției, informează AP, citat de The Washington Post.

DOVADA Președintele PRU despre Victor Ponta: E instabil, ne folosim de el! / AUDIO

Claibourn Robert Hamilton, un designer grafic din America și Adrian Coman, activist al drepturilor omului au cerut Curții să le recunoască legal căsătoria. Aceștia s-au căsătorit în 2010 în Belgia, unde căsătoriile între persoanele de același sex sunt legale și trăiesc în SUA.

Aceștia au început o adevărată luptă împotriva sistemului pentru ca mariajul lor să fie recunoscut în România, după ce planurile de relocare a locului de muncă au fost amânate, fiindcă autoritățile au refuzat imigrarea și recunoașterea acestei căsătorii. Curtea a amânat deja de două ori luarea unei decizii.

Într-un comentariu neobișnuit pentru agențiile de știri străine, Iohannis a spus că fanatismul religios nu ajută societatea. „Dacă a fi creștin înseamnă să devii fanatic... mesajul transmis este greșit”.

Grupurile religioase conectate cu Biserica Ortodoxă vor ca legea Constituțională să amendeze faptul că mariajul înseamnă legătura dintre un bărbat și o femeie, în timp ce, în prezent, Constituția precizează că mariajul este unirea a doi soți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.