Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: 'Mâine vom prelua în mod simbolic de la cancelarul federal al Austriei Președinția Consiliului UE'

klaus iohannis guvern

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, în cadrul ședinței de Guvern la care a participat, că vineri România va prelua în mod simbolic Președinția Consiliului UE de la Austria. Cancelarul austriac Sebastian Kurz va avea întrevederi atât cu premierul Viorica Dăncilă cât și cu șeful statului, scrie mediafax.

citește și: Kelemen Hunor, atac dur la adresa premierului:’Aţi creat un şoc, un haos uriaş cu riscuri imense’

„Mâine (vineri - n.r.) vom prelua în mod simbolic de la cancelarul federal al Austriei Președinția Consiliului UE. Domnul cancelar va fi mâine în vizită în România și la mine și la doamna prim-ministru”, a afirmat Klaus Iohannis la începutul ședinței de joi a Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că vizita oficială a cancelarului austriac este o bună ocazie de a consolida dialogul politic dintre Austria și România.

„Vom primi mâine vizita oficială a cancelarului Republicii Federale Austria în contextul preluării de către România a președinției Consiliului UE. Este o bună ocazie atât de a consolida dialogul politic română austriac, dar și valorificare relațiilor bilaterale economice și industriale”, a afirmat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Șeful Executivului a adăugat că la întrevederea pe care o va avea vineri cu cancelarul austriac va pune accent pe coeziune.

„În cadrul întrevederii vom aboda subiecte de pe agenda europeană și în acest sens un accent deosebit îl vom pune pe coeziune pentru că este și motto-ul Consiliului UE dar și despre convergență, digitalizare, inovare, menținerea unei Europe sigure. Vreau să aducem în prim plan și lucruri legate de o bună cooperare în domeniul economic între Guvernul României și cel al Austriei”, a conchis Dăncilă.

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.