Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Limbii Române

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 31 august a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Limbii Române.

''Astăzi, 31 august, sărbătorim Ziua Limbii Române, limba care ne definește cultural și spiritual, ne unește ca români indiferent de țara în care trăim și ne afirmă identitatea. Limba română ne-a adus laolaltă de-a lungul timpului, indiferent de regimuri politice, ocupații străine sau războaie și a făcut posibilă construirea unei națiuni române, fiind temelia pe care s-a înfăptuit Marea Unire din 1918.

Transmit întreaga mea apreciere tuturor celor care cultivă limba română, asigurându-i dezvoltarea, îmbogățind literatura și promovând folosirea ei inclusiv în afara granițelor. În multe dintre comunitățile de români din afara țării se depun mari eforturi pentru construirea unei vieți culturale active în limba română. Aceste eforturi, alături de utilizarea limbii materne în cadrul familiei, asigură culturii românești o prezență vie în întreaga lume. Sprijinind această prezență și construind punți active între vorbitorii de limbă română din întreaga lume, avem ocazia de a pune bazele unei comunități lingvistice globale, unite în simțiri și în cuget.

Citește și: Astronauții renunță la un ritual vechi de 70 de ani: Noile costume nu le mai permit - VIDEO

Statul român are datoria de a încuraja și susține cu măsuri concrete educația în limba română în Diaspora, pentru a permite fiecărui cetățean să își educe copiii în spiritul culturii românești. Totodată, este absolut necesar să stimulăm o cultură a calității în sistemul de educație din țară, încurajând interesul pentru literatura care a construit limba română cultă. Prin educarea fiecărei noi generații de români arătăm respectul cuvenit atât limbii române, cât și eforturilor din trecut ale unor generații întregi de pedagogi, scriitori și educatori.

„Limba română este patria mea”, spunea atât de inspirat Nichita Stănescu. Să urăm, așadar, nu doar astăzi, ci în fiecare zi, „La mulți ani!” limbii române.''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.