Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj de la Bruxelles pentru fermierii români: 'Vom discuta aceste chestiuni și cred că vom găsi soluții bune'

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, de la Bruxelles, că este convins că se va găsi soluții pentru fermierii români.

„Obiectivul nostru este de a identifica măsuri care să funcționeze pe termen scurt, dar și măsuri care să asigure un răspuns eficient pe termen mai lung, termen mediu și chiar foarte lung. Vom discuta aceste chestiuni și cred că vom găsi soluții bune”, a spus Klaus Iohannis, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

 

Situația fermierilor

Liderii statelor UE vor discuta şi despre situaţia fermierilor europeni, care în ultimele luni au organizat proteste masive la Bruxelles şi în alte mari oraşe europene. Politica agricolă comună (PAC) reprezintă 386,6 miliarde de euro din bugetul comun de 1.210 miliarde de euro al blocului comunitar, care se întinde pe perioada 2021-2027. Aproximativ 80% din banii din PAC merg către 20% din fermieri, acesta fiind un motiv de nemulţumire pentru fermierii din UE.
Comisia Europeană a propus o serie de măsuri de simplificare destinate reducerii poverii administrative pentru fermieri, când vine vorba de fondurile din politica agricolă comună. De asemenea, executivul comunitar a retras o propunere cheie vizând reducerea utilizării pesticidelor şi a renunţat la obiectivele privind reducerea emisiilor din agricultură.
În plus, fermierii europeni acuză un aflux de cereale, ouă şi carne de pasăre dinspre Ucraina, ceea ce duce la o prăbuşire a preţurilor în special în ţările vecine şi întreţine o concurenţă ''neloială'', întrucât produsele ucrainene nu respectă anumite norme comunitare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.