Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis n-a mai avut ce face: După ce CCR i-a refuzat sesizarea, a promulgat una dintre legile favorite ale lui Liviu Dragnea

dragnea iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie. Anterior, președintele sesizase CCR, dar nu a avut câștig de cauză.

Legea prevede documentele pe care beneficiarii trebuie să le depună pentru încheierea contractului de finanţare, definirea clară a beneficiarilor şi reglementarea aplicării schemei de ajutor de stat.

Citește și: A ieșit la iveală! Cât de sănătoase sunt roșiile din „Programul Tomata“

"Pentru realizarea investiţiilor finanţate prin Programul de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, se poate acorda sprijin în patru tranşe egale, începând cu data încheierii contractului de finanţare. Acordarea tranşelor se realizează prin virarea sumelor într-un cont disponibil din care pot fi efectuate doar două tipuri de operaţiuni: a) plăţi reprezentând contravaloarea bunurilor, serviciilor, lucrărilor efectuate/livrate, doar după recepţia bunurilor, serviciilor, lucrărilor, dovedite cu documente care atestă obligaţia de plată; b) instrumente de garantare a plăţii, la dispoziţia furnizorului de bunuri, servicii sau lucrări, respectiv scrisori de garanţie bancară pentru acţiunile realizate pe plan intern şi acreditive în cazul furnizorilor externi de bunuri şi servicii", stipulează actul normativ.

Potrivit legii, valoarea totală a ajutorului de stat reprezintă echivalentul în lei a sumei de 359,1 milioane euro şi se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în limita sumelor aprobate prin legile bugetare anuale.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis propune modificarea legii electorale:Autorităţile trebuie să ia măsurile necesare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.