Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi: România va promova identificarea de soluţii în domeniul migraţiei

flickr.com
Klaus Iohannis I3M

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, în marja participării la segmentul de nivel înalt al celei de a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, context în care a arătat că România va promova o abordare privind găsirea de soluţii consensuale în domeniul migraţiei pe durata preşedinţiei la Consiliul UE.

Cei doi înalţi oficiali au făcut un schimb de opinii asupra dosarului migraţiei la nivelul Uniunii Europene. În acest context, preşedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe Înaltul Comisar pentru Refugiaţi că România va promova o abordare deschisă în domeniul migraţiei, orientată spre identificarea de soluţii consensuale la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. La rândul sau, Înaltul Comisar pentru Refugiaţi a asigurat de tot sprijinul UNHCR pentru preşedinţia română a Consiliului UE în gestionarea dosarului complex al migraţiei", arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, şeful statului a apreciat eforturile Înaltului Comisar de mobilizare a comunităţii internaţionale în vederea identificării de soluţii durabile la problemele întâmpinate de refugiaţi, aflate la un nivel fără precedent în actualul context internaţional, precum şi pentru cooperarea excelentă pe care Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) o are cu ţara noastră.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că, în cei zece ani de activitate, Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara a oferit asistenţă pentru peste 2.400 de refugiaţi.

"Înaltul Comisar pentru Refugiaţi, domnul Filippo Grandi, şi-a exprimat gratitudinea şi a mulţumit în mod deosebit pentru cooperarea exemplară cu ţara noastră legată de Centrul de la Timişoara, primul de acest fel din lume şi care se bucură de vizibilitate la nivel global, precum şi pentru susţinerea acordată de România Compactului Global privind Refugiaţii, document-cadru negociat sub auspiciile ONU, cu scopul de a consolida răspunsul internaţional la fluxurile masive de refugiaţi şi de a identifica soluţii pentru situaţiile în care aceştia se regăsesc", mai arată Administraţia Prezidenţială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.