Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, vizită la Şcoala de Energie Regenerabilă de la Constanţa

Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, joi, Renewable Energy School of Skills (RESS) - Şcoala Internaţională de Competenţe în Energie Regenerabilă de la Constanţa, a informat Administraţia Prezidenţială, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, formarea competenţelor pentru tranziţia climatică şi cooperarea internaţională în materie de educaţie pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea preşedintelui Iohannis pentru un mediu mai curat.

"Având în vedere atingerea neutralităţii climatice la nivelul Uniunii Europene până la mijlocul acestui secol, cererea de pe piaţa muncii pentru profesionişti în domeniul energiei verzi este în creştere. Nevoia de a găsi specialişti calificaţi este resimţită inclusiv de cetăţenii interesaţi de investiţii în energie regenerabilă pentru propria locuinţă", arată Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată informează că în cadrul şcolii de la Constanţa sunt predate cursuri pentru calificarea şi recalificarea adulţilor, dedicate tehnicienilor care lucrează în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană şi energia solară fotovoltaică. RESS a pregătit în 14 ani peste 10.000 de cursanţi, iar mii de persoane din România şi din străinătate urmează anual cursurile şi ajung să lucreze în sectorul energiei regenerabile în toată Europa, menţionează sursa citată.

Schimbările climatice şi mediul în şcoli

Totodată, centrul primeşte în vizită şi elevi, contribuind la implementarea proiectelor educaţionale privind schimbările climatice şi mediul în şcoli, inclusiv Săptămâna Verde.

"Securitatea energetică şi posibilitatea ca cetăţenii să poată beneficia de energie la un preţ accesibil sunt esenţiale pentru bunăstarea şi dezvoltarea societăţii noastre şi depind în mare măsură de reuşita proiectelor care urmează să fie derulate. Pentru a putea realiza investiţiile în noi capacităţi de producţie a energiei regenerabile, aşa cum sunt prevăzute de programe guvernamentale, inclusiv PNRR, este fundamental să dispunem de resursă umană calificată, care să asigure implementarea cu succes a acestor proiecte vitale", mai arată Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis - subliniază sursa citată - susţine învăţarea continuă, o componentă importantă a proiectului "România Educată", şi un proces cu atât mai relevant într-un context socio-economic în care schimbările rapide necesită o adaptare permanentă la noile realităţi.

"Dezvoltarea competenţelor necesare tranziţiei verzi reprezintă o prioritate în Anul European al Competenţelor 2023. De asemenea, Planul Industrial aferent Pactului Verde European (European Green Deal), recent lansat de Comisia Europeană, urmăreşte îmbunătăţirea competenţelor şi calificarea forţei de muncă europene pentru a putea acoperi cererea industriei verzi", menţionează Administraţia Prezidenţială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.