Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis vizitează joi Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice

captura TV
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis va vizita, joi, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice, care se ocupă de implementarea și promovarea tehnologiilor energetice bazate pe emisii scăzute de gaze cu efect de seră, anunță MEDIAFAX.

„Cu prilejul Zilei Cercetătorului și Proiectantului, președintele Klaus Iohannis, va efectua joi, o vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice (ICSI) de la Râmnicu Vâlcea. Institutul, care a împlinit anul acesta 50 de ani de la înființare, are un rol important în dezvoltarea, implementarea și promovarea tehnologiilor energetice bazate pe emisii scăzute de gaze cu efect de seră, precum și în ceea ce privește aspecte legate de protecția mediului și securitate alimentară”, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, ICSI derulează, în prezent, proiecte de cercetare pe materiale pentru viitoarea generație de baterii litiu-ion, integrarea tehnologiilor bazate pe hidrogen în aplicații pentru sectorul de transport și aplicații de stocare a energiei pentru integrarea surselor regenerabile în sisteme energetice.

Citește și: VIDEO - Scriitorul Mircea Dinescu îi răspunde lui CTP, acest 'împărat în trening': 'Poate că i-aș fi plâns de milă'

De asemenea, Institutul desfășoară proiecte cu aplicații pentru programul nuclear național și participă în activitățile de cercetare și dezvoltare la nivel internațional pe acest domeniu. În acest sens, vineri, ICSI va lansa două proiecte mari, finanțate de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Competitivitate, care vor crește capacitatea de cercetare și dezvoltare în ceea ce privește hidrogenul și domeniul nuclear.

„Pandemia de COVID-19 a redefinit relația dintre activitatea umană și mediul înconjurător, în contextul actual devenind evident faptul că este nevoie de o întărire semnificativă a sistemului sanitar și de eliminarea factorilor de mediu care vor duce în viitor la boli pulmonare și cardiace, precum gazele cu efect de seră care generează schimbări climatice. ICSI dezvoltă soluții în acest sens prin cercetarea academică solidă, cu mare potențial de transfer tehnologic către industrie și societate”, se arată în finalul comunicatului Președinției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.