Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis vorbește despre greaua moștenire a comunismului în Parlament: Orice atac la statul de drept deschide calea unui abuz

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis parlament

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, de la tribuna Parlamentului, în cadrul ședinței solemne dedicată Zilei Naționale a României, că românii trebuie să se lupte în continuare pentru drepturile și libertățile lor astfel încât sacrificiul eroilor „să nu fie banalizat”. De altfel, șeful statului a vorbit și despre greaua moștenire a comunismului.

„La 30 de ani de la căderea comunismului, celebrăm ziua națională cu gândul la generalii care au făcut posibilă Marea Unire. A reprezentat expresia efortului colectiv de a realiza visul întregirii.

Aducem azi un cuvenit și pios emogiu tuturor celor care s-au jerfit pentru națiunea română astfel încât noi și copiii noștri să privim spre viitor.

Mulți români au pierit în războaie sau în comunism.

Citește și: VIDEO Guvernul Orban își asumă răspunderea pe modificarea Ordonanței Lăcomiei! Care domenii sunt vizate

Avem datoria de a le păstra memoria vie și să nu mai permitem ca drepturile românilor să fie încălcate, iar sacrificiul lor banalizat.

Trecutul nostru e unul al contrastelor, avem figuri și momente emblematice, iar, pe de altă parte, avem o moștenire grea și durereoasă a dictaturii care a dus la distrugerea statului de drept.

Să învățăm că democrația și libertatea sunt bunurile pentru care trebuie să ne luptăm.

Orice atac la adresa statului de drept, necombătute, pot deschide calea unor abuzuri. Pericole există!”, a spus Klaus Iohannis la ședina solemnă din Parlament.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban participa la ședința solemnă a Parlamentului organizată cu ocazia Zilei Naționale a Românie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.