Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

KMG International lansează o campanie de susţinere a donării de sânge, recompensată cu vouchere pentru produse alimentare

kmgi rompetrol

Compania KMG International, deţinătoarea reţelei de distribuţie de carburanţi Rompetrol, a lansat, luni o campanie de susţinere a donării de sânge la nivel naţional, care se desfăşoară în perioada 10 august - 10 octombrie, în parteneriat cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi cu Fundaţia pentru SMURD, se menţionează într-un comunicat remis de KMG International.

Campania de susţinere a donării de sânge are loc în toate cele 41 de centre de transfuzii din România, iar donatorii de sânge vor primi după donare vouchere cu care vor putea achiziţiona, în perioada 10 august - 15 octombrie, anumite produse alimentare disponibile în staţiile de distribuţie Rompetrol Hei. Voucherele nu sunt transmisibile şi sunt valabile împreună cu carnetul de donator sau adeverinţă care atestă donarea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ CURS: PSD și PNL sunt umăr la umăr. Cum stau partidele înainte de alegerile locale

Directorul Departamentului Juridic şi pentru Afaceri Corporative al KMG International, Alexei Golovin, susţine că această campanie reprezintă un îndemn de implicare la nivel individual pentru donarea de sânge.

"Pandemia ne impune distanţare fizică, dar rămânem împreună solidari şi responsabili. Grupul KMG International susţine cadrele medicale şi autorităţile pentru gestionarea crizei de sănătate actuale, iar prin această campanie lansăm un îndemn de implicare la nivel individual, pornind de la angajaţii noştri către toţi membrii comunităţii, pentru a merge şi dona sânge într-o perioadă în care nevoia este acută. Campania prin care oferim produse hei este modul simbolic prin care noi Rompetrol mulţumim donatorilor pentru gestul lor de mare nobleţe şi responsabilitate", a declarat Alexei Golovin, citat în comunicatul KMG International.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, aminteşte că plasma prelevată de la persoanele vindecate de covid-19 este folosită în tratamentul bolii.

Citește și: Justiția pe surse - Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti: Săptămâna bombelor cu ceas .

"Sângele face diferenţa dintre viaţă şi moarte, este un ţesut viu care nu poate fi înlocuit si un număr din ce în ce mai mare de bolnavi au nevoie de transfuzie de sânge. De cele mai multe ori sângele donat salvează viaţa pacienţilor din spitale. În contextul pandemiei cu coronavirus, este nevoie şi de plasmă convalescentă Covid-19 bogată în anticorpi şi prelevată de la persoanele vindecate de Covid-19 pentru pacienţii din spitalele de boli infecţioase aflaţi în stare critică. Din păcate numărul donatorilor de sânge de la debutul pandemiei a scazut cu 40 - 50% faţă de perioada similară a anului trecut, deşi cererea spitalelor este din ce în ce mai mare", a comentat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Lista centrelor de transfuzie sanguină din ţară poate fi consultată la adresa: doneazasange.ro/unde-pot-dona-sange/, iar condiţiile şi recomandările pentru donatori sunt disponibile la adresa ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html.

KMG International a mai susţinut prin diferite proiecte activitatea unor centre de transfuzii: în 2017 a donat Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină două frigidere pentru plasmă care îndeplinesc normele în vigoare si standardele europene impuse, cât şi mobilier tehnico-medical pentru laboratoare, iar în 2018 a dotat Centrul Regional de Transfuzie Constanţa cu un agitator de trombocite şi un hemomixer, aceste echipamente noi crescând capacitatea tehnică a unităţii medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.