Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi a început 'DECAPITĂRILE' în teritoriu: Ce procuror va prelua frâiele unei filiale IMPORTANTE

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Începând de astăzi, Serviciul Teritorial Oradea al DNA are un nou șef. Prin ordin al şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi,  din 30 martie 2018 s-a dispus delegarea, pe o perioadă de şase luni, a procuroarei Felicia Popvici (37 de ani) la conducerea Serviciului Teritorial Oradea. Potrivit ziarului  Adevărul, ea îi urmează la şefia DNA Oradea lui Adrian Muntean, a cărui delegare nu a mai fost prelungită. Acesta a fost instalat la conducerea serviciului teritorial orădean acum un an, iar în luna septembrie 2017, mandatul i-a a fost prelungit cu încă şase luni, până în 29 martie 2018.

Citeşte şi: Tăriceanu trage un semnal de ALARMĂ, după desecretizările de la SRI: 'Instituţiile sunt DE DECOR, deciziile se iau în altă parte...'

"Mi-a expirat al doilea mandat de delegare, iar legea nu prevede posibilitatea prelungirii delegării peste un an, decât din motive excepţionale. Suntem o grămadă de procurori în DNA Oradea. Dacă nu ar fi fost cine să fie delegat, atunci ar fi fost motive excepţionale şi se putea prelungi delegare", a declarat procurorul Adrian Muntean pentru Adevărul.

Felicia Popovici este absolventă a Facultăţii de Drept din Oradea și a Institutului Naţional al Magistraturii. Procuror din 2009, noua şefă a DNA Oradea a instrumentat dosarele medicilor de la Casa de Pensii Bihor, trimişi în judecată pentru luare de mită.

Tot procuroarea Popovici instrumentează şi dosarul lui Ovidiu Dăescu, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pus sub învinuire pentru fraudarea unor fonduri europene de pe vremea când era şeful instituţiei.

Citeşte şi: Traian Băsescu, TIR DE ATACURI în scandalul momentului: 'Cum Dumnezeu rămâne cu MINCIUNA încrâncenată a propangandiştilor...'

Jurnaliştii de la adevarul.ro mai scriu că, potrivit bilanţului pe 2017, sub conducerea lui Muntean rezultatele procurorilor orădeni au fost printre cele mai slabe, astfel că, la mijlocul lunii martie, structura centrală a dispus efectuarea unui control. Rezultatele acestuia nu au fost făcute publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.