Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi și Cristina Tarcea, la judecata CSM - Magistrații discută acuzațiile Inspecției Judiciare

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi csm

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii va lua în discuţie, miercuri, două rapoarte întocmite de Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare de către fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, scrie agerpres.ro

Discutarea celor două rapoarte, întocmite de Inspecţia Judiciară în cursul anului 2018, a fost amânată de mai multe ori, ultima dată pe 23 ianuarie. 

* Una dintre acţiunile disciplinare se referă la manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu. În cadrul unei şedinţe de lucru, fosta şefă a DNA ar fi avut astfel de manifestări, aşa cum rezultă din înregistrări audio apărute în spaţiul media la data de 18 iunie 2017, potrivit Inspecţiei Judiciare.

Elena Udrea, IEȘIRE BOMBĂ, în toiul nopții, la adresa ÎCCJ: 'Nu vă lăsați păcăliți. Propaganda din statul paralel a devoalat acest plan'


* Al doilea raport al Inspecţiei Judiciare susţinea că Laura Codruţa Kovesi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar care îi viza pe membrii familiei Cosma. 

Tot azi Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va relua discuţiile cu privire la acţiunea exercitată de Inspecţia Judiciară faţă de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea. 

La termenul anterior, pe 13 februarie, Cristina Tarcea a cerut recuzarea a patru judecătoare din CSM, pe motiv de "ostilitate" şi "antepronunţare" în ceea ce priveşte acţiunea disciplinară declanşată de Inspecţia Judiciară la adresa ei. 

"Pentru motive de ostilitate manifestă în ceea ce priveşte preşedintele Înaltei Curţi, pentru motive de susţinere necondiţionată a conducerii Inspecţiei Judiciare, atitudinea dumnealor determinând şi numirea de către Executiv a conducerii Inspecţiei Judiciare, lucru de neacceptat într-un stat de drept, şi pentru motive de antepronunţare. Acestea s-au antepronunţat cu ocazia diferitelor şedinţe pe care le-am avut în vederea organizării completurilor de cinci judecători pentru anul 2018 şi 2019, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale", declara atunci preşedintele ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.