Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi și ironia sorții: La o zi după ce a vizitat-o pe Scutea, șefa EPPO acuză că e victima unor practici pe care le-a încurajat la DNA

kovesi scutea

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, acuză conducerea Parchetului General că ține în continuare deschis dosarul deschis de SIIJ împotriva sa, „în mod nelegal”, deși ar exista trei hotărâri ale Înaltei Curți care stabilesc că dosarul trebuie închis.

Acuzațiile lansate de Kovesi vin a doua zi după ce aceasta s-a aflat în vizită la procurorul general Gabriela Scutea. Mai mult, Kovesi acuză practici pe care ea însăși le-a încurajat pe vremea când conducerea DNA. CSM a stabilit în mod definitiv că mii de magistrați au avut dosare la DNA, multe dintre el ținute cu anii în nelucrare.

„În continuare, procurorii care au acest dosar ignoră niște hotărâri definitive. Dosarul nu este închis. (…) Nu se întâmplă nimic. Este ținut acolo, probabil în dorința de a intimida pe alți magistrați din sistem, de a-l arăta. Uitați ce vi se poate întâmpla (…) Cred că este doar o încercare de a ține presiunea pe procuror, de a-l arăta ca atunci când îți faci treaba este cineva care îți va crea probleme”, a declarat Kovesi într-un interviu acordat G4Media.ro.

Ea a spus că indepedența sa nu este afectată de faptul că acest dosar este în continare deschis. SIIJ a fost desființată, însă dosarele au fost preluate de procurori anume desemnați din cadrul Parchetului General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.