Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlin - Vladimir Putin este dispus să înceapă negocierile cu Ucraina

captura sky news
putin

Într-o convorbire telefonică purtată de Putin cu Regele Bahrainului, Salman bin Hamad Bin Isa Al-Khalifa, liderul de la Kremlin și-a anunțat disponibilitatea de a relua negocierile cu conducerea Ucrainei, transmite Serviciul de presă al Kremlinului. Liderul rus l-a informat pe Regelui Bahrainului despre semnarea acordurilor privind admiterea în componenţa Federației Ruse a autoproclamatelor republici populare Luhansk şi Doneţk şi a regiunilor Zaporijjia și Herson, informează Rador.


''De asemenea, partea rusă a menţionat că este dispusă să reia procesul de negocieri, dacă autoritățile de la Kiev sunt interesate'', se menţionează în comunicatul de presă. Părțile au discutat, de asemenea, o serie de aspecte de actualitate privind cooperarea bilaterală și și-au exprimat disponibilitatea de a dezvolta în continuare relații bilaterale reciproc avantajoase și constructive.

Agenția de presă din Bahrain a relatat că Putin și Regele Salman bin Hamad Bin Isa Al-Khalifa au mai examinat o serie de aspecte de importanță regională și internațională și au remarcat necesitatea de a respecta în continuare angajamentele asumate în cadrul OPEC+ și să coordoneze acțiunile în acest domeniu. Regele a subliniat importanța activării diferitelor canale de dialog în vederea realizării păcii.

Vorbind la Kremlin vineri, înainte de semnarea acordurilor, Putin i-a cerut conducerii ucrainene să înceteze focul imediat şi războiul declanșat în 2014 și să revină la masa negocierilor. Potrivit acestuia, partea rusă este pregătită pentru negocieri. Cu toate acestea, rezultatele referendumurilor din regiunile Luhansk şi Doneţk, Herson și Zaporijjia nu pot fi supuse examinărilor, a avertizat el. ''Autoritățile actuale de la Kiev ar trebui să trateze acest liber arbitru al poporului cu respect și nu altfel. Aceasta este singura cale către pace", a spus președintele, adăugând că Rusia își va apăra pământul cu toate forțele și mijloacele de care dispune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.