Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul anunță că războiul continuă indiferent de condițiile meteo - Civilii suferă din cauza 'lipsei de voință a părții ucrainene' de a negocia

vladimir putin dmitri peskov

Invazia Moscovei în Ucraina va continua indiferent de condițiile meteorologice, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în fața jurnaliștilor, în timp ce zăpada și temperaturile scăzute afectează țara.

Întrebat despre milioanele de oameni care au rămas fără electricitate după loviturile masive asupra Ucrainei din această săptămână, în timp ce se așteaptă ca temperaturile să scadă și mai mult în țară, Peskov a spus: "Operațiunea militară specială continuă și continuarea ei nu depinde de condițiile climatice, de vreme".

Potrivit lui Peskov, autoritățile de la Kiev nu mai sunt dispuse să negocieze. Iar dacă sunt, ele vor negocieri "publice", ceea ce Moscova nu vede să se întâmple.

"Este greu de imaginat negocieri publice, nu există așa ceva. Și cu atât mai mult cu negocieri publice într-o astfel de situație", a declarat Peskov, potrivit CNN.

Presat în continuare cu privire la motivul pentru care milioane de civili suferă fără electricitate și căldură, Peskov s-a referit la "lipsa de voință a părții ucrainene de a rezolva problemele, de a intra în negocieri".

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în mod repetat, pe parcursul lunilor de război, că Ucraina este dispusă să se angajeze în discuții diplomatice cu rușii. Dar el a semnat un decret la începutul lunii octombrie prin care a exclus orice negocieri cu președintele rus Vladimir Putin. Acest decret a venit ca răspuns la anexarea autoproclamată de Rusia a teritoriilor din estul Ucrainei, în urma unor referendumuri false organizate acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.