Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul continuă atacul pe tema laboratoarelor biologice din Ucraina: 'SUA au devenit un succesor al celui de-al treilea Reich'

vestidinrusia.ro
Nikolai Patrușev

Rusia continuă strângerea de dovezi privind activitățile biologice militare ale SUA în Ucraina, iar lumea civilizată va vedea în sfârșit că Statele Unite continuă tradițiile Germaniei naziste cu experimentele sale inumane pe oameni, a declarat luni Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

„În prezent, completăm o bază de dovezi privind activitățile biologice militare ale Statelor Unite pe teritoriul Ucrainei. Nu am nicio îndoială că se va contura, iar întreaga lume civilizată va vedea în sfârșit că America a devenit un 'demn succesor al tradițiilor celui de-al treilea Reich, unde s-au practicat experimente inumane asupra oamenilor', a spus Patrushev la discuțiile cu omologul său algerian Nureddin Makri, la Moscova.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a susținut anterior o prezentare din care rezultă că Statele Unite au cheltuit peste 200 de milioane de dolari pentru funcționarea laboratoarelor biologice din Ucraina, care au participat la programul biologic militar american și s-au ocupat, în special, de agenți patogeni de ciumă și antrax.

Pe teritoriul Ucrainei a fost formată o rețea de peste 30 de laboratoare biologice, care lucrează în interesul Pentagonului, a declarat generalul locotenent Igor Kirillov, șeful Trupelor de protecție împotriva radiațiilor, armelor chimice și biologice (RCBZ) ale Forțelor Armate Ruse.

Pentru continuarea programului biologic militar al SUA, totul a fost deja scos din Ucraina după începerea operațiunii militare speciale ruse, a mai spus oficialul rus.

Fondul de investiții al fiului președintelui american Joe Biden, Hunter Biden, a participat la finanțarea programului biologic militar al Pentagonului în Ucraina, a declarat Kirillov săptămâna trecută. Președintele Comitetului de investigație al Federației Ruse, Alexander Bastrykin, a dispus să se studieze informațiile privind sursele de finanțare pentru dezvoltarea armelor biologice în Ucraina.

La acuzațiile Rusiei a aderat și China, care a cerut în repetate rânduri o anchetă privind presupusele laboratoare biologice din Ucraina. SUA au recunoscut, prin vocea Victoriei Nuland, că în Ucraina au avut loc cercetări biologice, însă au respins categoric alegațiile referitoare la dezvoltarea de arme chimice și biologice.

Vezi și: Oficial de rang înalt din SUA: ne temem că vor pica în mâinile rușilor cercetările biologice ale Ucrainei (VIdeo) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.