Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul reacționează dur la declarațiile lui Biden despre un proces împotriva lui Putin: 'Insultele personale sunt inacceptabile și rușinoase'

vladimir putin dmitri peskov

În urma apelurilor președintelui american Joe Biden pentru un proces împotriva președintelui rus Vladimir Putin, vizând crime de război, Kremlinul a declarat că „insultele personale sunt inacceptabile și rușinoase”.

Biden l-a acuzat pe Putin de crime de război pentru atrocitățile care ar fi fost comise de forțele rusești în orașul ucrainean Bucha.

„Insultele personale la adresa președintelui Rusiei continuă, acest lucru este rău. Considerăm că acest lucru este inacceptabil și rușinos din partea președintelui SUA”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe telefonice obișnuite.

CONTEXT

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a condamnat vehement, luni, atrocităţile din orăşelul ucrainean Bucea, situat la periferia Kievului, afirmând că omologul său rus, Vladimir Putin, este "brutal" şi "criminal de război".

„Poate că vă amintiţi că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul este, aţi văzut ce s-a întâmplat în Bucha, aceste lucruri îi garantează... că este criminal de război”, a afirmat Joseph Biden, conform cotidianului The Washington Post şi postului de televiziune Sky News.

„Trebuie să adunăm dovezi, trebuie să continuăm să oferim Ucrainei armele de care au nevoie pentru a continua să lupte, trebuie să obţinem toate detaliile pentru a organiza un proces pentru crime de război. Acest tip este brutal. Ceea ce s-a întâmplat în Bucha este revoltător şi a văzut toată lumea. Cred că este o crimă de război. Trebuie tras la răspundere”, a subliniat Joseph Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.