Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul se apropie tot mai mult de un Phenian pasionat de rachete

Curierul National
rusia coreea de nord

Ministrul adjunct de externe ale Rusiei, Igor Morgulov, s-a întâlnit cu ambasadorul Coreii de Nord la Moscova pentru a discuta despre „dezvoltarea relaţiilor bilaterale” în contextul „schimbărilor care au loc pe scena internaţională", a anunţat marţi diplomaţia rusă, potrivit Reuters.

  • Întâlnirea a avut loc în contextul în care Rusia se confruntă cu o izolare tot mai pronunţată din cauza invaziei din Ucraina, care i-a atras numeroase sancţiunile internaţionale.
  • La sfârşitul lunii februarie, Coreea de Nord a acuzat 'politica hegemonică' şi 'aroganţa' SUA şi Occidentului pentru criza din Ucraina. Alături de China, Rusia este unul dintre puţinii aliaţi ai Coreii de Nord.
  • Coreea de Nord a fost una din cele cinci țări care au votat la ONU împotriva rezoluției care ''cere Rusiei să înceteze imediat utilizarea forţei împotriva Ucrainei''. Cele cinci ţări care au votat împotrivă au fost Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Eritreea şi Siria.

Coreea de Nord şi-a intensificat modernizarea armatei şi a avertizat în ianuarie că ar putea ridica un moratoriu autoimpus privind testarea rachetelor cu rază lungă de acţiune şi a armelor nucleare. Regimul de la Phenian a efectuat numeroase lansări de rachete de la începutul anului, dând asigurări că acestea sunt teste ce vizează dezvoltarea de sateliţi.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a testat un nou sistem de rachete balistice intercontinentale şi au denunţat o "escaladare gravă", după ce au analizat cu mai multă precizie două lansări efectuate pe 26 februarie şi 4 martie.

Moscova se opune de mult timp presiunii exercitate asupra Phenianului din cauza programelor de armament ale acestuia şi chiar a cerut o relaxare a sancţiunilor internaţionale împotriva Coreii de Nord.

Washingtonul a adoptat sancţiuni economice împotriva unor entități ruse acuzate că sprijină programul Coreei de Nord ce vizează dezvoltarea de rachete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.