Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La ce oră se va închide Bucureștiul? (Comentariu)

bucuresti harta sectoare

“La ce oră se închide Capitala” e pe cât de absurdă, pe atât de dementă în a induce starea de panică în populație, spune Marius Tucă.

Redăm integral comentariul:

Aceasta e întrebarea pe care o aud începând de miercuri, ora prânzului. Am fost întrebat de prieteni, rude, colegi – oameni cu ștate verchi în presă- dacă e adevărat că se închide Bucureștiul. Toți, fără excepție, care m-au întrebat la ce oră se închide Capitala, erau din București. La ce i-ar fi ajutat faptul că se închide Capitala? Pentru că, oricum, niciunul dintre ei nu voia să părăsească orașul. Răspunsul meu a fost de fiecare dată: „Cam în 5 minute. Aveți timp să chemați un taxi sau un Uber și să vă îndreptați într-o direcție necunoscută”.

Isteria creată de acest fake news nu a făcut nimic altceva decât să panicheze o populație de aproape 4 miloane de oameni, populație care a devalizat în câteva ore toate angrourile și magazinele din București. Ați auzit să se fi închis până acum vreun oraș din Italia, țara cea mai afectată din Europa, cu mii de cazuri și sute de morți? Răspunsul este nu.

Așadar, expresia “La ce oră se închide Capitala” e pe cât de absurdă, pe atât de dementă în a induce starea de panică în populație. Sigur, având în vedere că suntem conduși la ora aceasta de Neamțu, Cîțu, Mâțu, Ciolacu, Sică, Cuțu, e posibil ca în inteligența lor creatoare să declare că vor închide orașul. Parcă-i văd cum aleargă prin Chitila, Pantelimon, Drumul Taberei și Bragadiru, cu lacăte mari în mână, să ferece porțile orașului fondat de ciobanul Bucur, singurul inteligent dintre toate numele și prenumele enumerate mai sus.

Așadar, Pisi, dacă este posibil, numai dacă este posibil, încercați să nu mai sugeți vitamina C și să închideți Bucureștiul din 5 în 5 minute.
Nu vă supărați, am și eu întrebare pentru cei care citesc aceste rânduri: știe careva la ce oră va fi închis Bucureștiul?

PS. Klaus Iohannis a declarat neanunțat că va decreta starea de urgență la începutul săptămânii viitoare. O decizie care nu are niciun sens din punctul meu de vedere. În continuare, aleșii neamului merg pe ideea de urgență, isterie, panică. Și atunci ne întrebăm de ce atâtea fake news-uri, de ce atâta teamă, spaimă în rândurile populației? Răspunsul vine din toată atitudinea celor care, dintr-o întâmplare aproape sinistră, au ajuns să conducă în vremuri excepționale România. Apropos, de ce nu declară starea de urgență începând cu ziua de ieri? Sau cu ziua de marți? Sau cu ocazia echinocțiului de primăvară? Sau în Ziua de Apoi? Păzea, Guvernul Sică 3,14 intră în acțiune!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.