Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La întoarcerea din Kazahstan, papa Francisc a mers în aceeași biserică în care fusese înainte să plece

Papa Francisc

După întoarcerea la Roma din călătoria apostolică în Kazahstan, papa Francisc a mers în cursul dimineții de vineri, 16 septembrie 2022, ca să se roage în fața icoanei Sfintei Fecioare Maria din bazilica ”Santa Maria Maggiore”. La fel făcuse înainte de plecare, pentru a-i încredința Fecioarei Maria speranțele acestei călătorii în țara din Asia Centrală.

După ce s-a întors în seara de joi, 15 septembrie a.c., din călătoria apostolică în Kazahstan, papa Francisc a mers în dimineața de vineri la bazilica Sfânta Maria cea Mare din Roma ca să se roage în fața icoanei Fecioarei Maria, cinstită de secole cu titlul de ”Salus Populi Romani” – ”Scăparea Poporului Roman”. Informația a fost transmisă vineri, într-o ”comunicare către jurnaliști”, de Sala de Presă a Sfântului Scaun.

Papa Francisc a ajuns în Kazahstan în seara de marți, 13 septembrie a.c., pentru a lua parte la cel de-al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale, organizat de autoritățile kazahe pe o temă privind rolul religiilor la progresul spiritual și social al omenirii după pandemie. În prima zi a călătoriei, papa a efectuat o vizită de curtoazie la președintele țării, Kassym-Jomart Tokayev. Succesiv, a avut o întâlnire cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic. Miercuri, pontiful a prezentat un discurs la deschiderea adunării plenare a Congresului, după care a celebrat Sfânta Liturghie, în aer liber, cu credincioșii Bisericii catolice din țara asiatică în sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, scrie vaticannews.va.

Agenda vizitei papale în Kazahstan a început la catedrala catolică din Nur-Sultan, unde a avut o întâlnire cu reprezentanții comunității catolice. Succesiv, papa a luat parte la încheierea Congresului, cu ceremonia semnării Declarației finale, și a prezentat ultimul discurs al vizitei în care a cerut ca religia să nu justifice ura și războiul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.