Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La o luna de la acordul de pace, noi LUPTE au loc la aeroportul din Donetk

donetk aeroport

La o lună de la semnarea acordului de încetare a focului între guvernul de la Kiev și separatiștii proruși din estul Ucrainei, bombardamentele continuau duminică la Donețk, mai ales în jurul aeroportului acestui oraș bastion al insurgenților, relatează agențiile AFP și Reuters.

După relativa stare de acalmie ce a urmat armistițiului încheiat pe 5 septembrie la Minsk, intensitatea confruntărilor a crescut în ultimele zile, înregistrându-se tot mai multe victime atât în rândul militarilor cât și al civililor. În ultimele 24 de ore rebelii au lansat două atacuri cu tancuri asupra aeroportului din Donețk, trupele ucrainene respingând ambele asalturi, a anunțat Volodimir Poliovy, purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

El a adăugat că forțele Kievului au fost atacate și în alte locuri, fiind semnalate lupte și în jurul orașelor Debalțeve și Șceastie, situate mai la est, înspre granița cu Rusia. În ce privește numărul victimelor, Poliovy a menționat că în luptele din ultimele 24 de ore doi soldați ucraineni au fost uciși și alți șase răniți.

La rândul său, un reprezentat al rebelilor, Eduard Basulin, citat de Reuters, a declarat că tot în ultimele 24 de ore în tabăra acestora s-au înregistrat trei morți și 32 de răniți, cei mai mulți în luptele din împrejurimile aeroportului Donețk. Basulin a acuzat trupele ucrainene că bombardează periferia Donețkului de pe pozițiile din apropiere de aeroport. În replică, armata ucraineană dezminte orice atac asupra țintelor civile, precizând că răspunde cu foc numai atunci când este atacată de separatiști.

Pe de altă parte, Kievul a acuzat din nou Moscova că a trimis rebelilor armament greu și soldați pentru a-i ajuta să cucerească acest aeroport strategic, unde se pare totuși că trupele ucrainene au pierdut teren. La începutul săptămânii, NATO anunțase că sute de soldați ruși sunt în continuare prezenți în estul separatist al Ucrainei. Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.