Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La slujba de Te Deum, în Catedrala Patriarhală de Ziua Naţională, Părintele Timotei Prahoveanul a vorbit despre rolul Bisericii în unirea de la 1918

Basilica.ro
PS timotei prahoveanul

La slujba de Te Deum oficiată miercuri în Catedrala Patriarhală de Ziua Naţională, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a vorbit despre rolul Bisericii în unirea realizată în 1918, conform basilica.ro

„Deşi unirea s-a înfăptuit doar în urmă cu 103 ani, ea fost pregătită cu multă vreme înainte. A fost pregătită în chip special de slujitorii Bisericii”.

„Au fost foarte mulţi oameni importanţi, oameni politici, demnitari din Ţara Românească, în Moldova, Basarabia, Bucovina, Banat, Crişana, care s-au luptat pentru acest deziderat, dar nimeni nu a făcut mai mult decât a împlinit Biserica”.

„Pentru că întotdeauna Biserica le-a vorbit credincioşilor ei despre unitatea de credinţă, despre dragostea faţă de pământul românesc, despre dragostea de fraţi, despre trăirea în unire, care este după voia lui Dumnezeu şi care este cel mai important lucru pe care îl pot împlini oamenii în lumea aceasta”, a subliniat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cuvântul său, ierarhul a amintit de sfinţirea Catedralei Naţionale în 2018, un proiect major în Anul Centenar.

„În urmă cu trei ani, Biserica a avenit cu un dar făuritorilor Unirii şi poporului român binecredincios: Catedrala Mântuirii Neamului”.

„Catedrala Naţională ne cheamă pe toţi la unitate, iar Biserica la fiecare slujbă înalţă rugăciuni, rugându-se pentru unirea tuturor, pentru acest duh de unitate şi de unire. Ne mai rugăm la toate slujbele ca Dumnezeu să dăruiască poporului român şi fiecărui român în parte înger bun, păzitor care să ne ajute să împlinim tot binele”, a afirmat Preasfinţia Sa.

De Ziua Naţională a României, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi de cinstire a eroilor care au înfăptuit Marea Unire naţională a românilor în anul 1918.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.