Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Timișoara, Robu jubilează! Fritz este obligat de instanță să dea ordin de începere a lucrărilor la un obiectiv lăsat la cheie de predecesorul lui

Cornel Putan Alin / Inquam Photos
Nicolae Robu

La Timișoara, Robu jubilează! Fritz este obligat de instanță să dea ordin de începere a lucrărilor la un obiectiv la care predecesorul lui, liberalul Nicolae Robu a ținut foarte mult, lăsat de acesta inclusiv la licitația pentru execuție încheiată!

Dacă din postura sa de capitală culturală europeană, Timișoara a dezamăgit, prin programul extrem de slab oferit de Primărie, onoarea orașului fiind salvată, atâta cât s-a putut de pe pozițiile lor, de Consiliul Județean, Teatrul Național, Opera Națională Română și câțiva agenți privați, ca scenă politică, ea oferă zilnic spectacole care mai de care.

Pe de o parte, primarul în funcție, cetățeanul german neomarxist Dominic Samuel Fritz –fost membru al Partidului Verde din Germania, înainte de a veni în România, în 2019, cu misiunea de a candida de primar-, dă spectacole zilnice, prin clipuri ridicole, în care gesticulează și rânjește vădit artificial, după exerciții în oglindă sau în fața ”regizorilor” ce-l asistă- și prin care își arogă merite pentru tot felul de obiective pornite de predecesorul său, Nicolae Robu, ajunse acum la finalizare, întârziate cu 1-2 ani de incompetența administrației Fritz, pe de altă parte, fostul primar, Nicolae Robu, reacționează cu postări pe măsură, însă de altă factură, mai seci, poate și dată fiind formația sa profesională de profesor universitar într-un domeniu tehnic, al rigorii, cum este cel al Calculatoarelor și Tehnologiei Informatice, mai seci, dar demolatoare pentru Fritz.

Dar ia să vedem de ce jubilează Robu?

Este un lucru știut că în urma Administrației Robu au rămas nu numai obiective mari realizate –patru pasaje, zeci de străzi lărgite de la două benzi auto la 4 și chiar 5, centrul istoric –fost rai al mașinilor- pavat și pietonizat, noi clădiri spitalicești și școlare, parcuri superbe etc.-, ci și un portofoliu impresionant de proiecte. Aproape 100 dintre ele pe fonduri europene, totalizând 570 milioane euro și și mai multe pe bugetul local. Administrația Fritz le-a continuat pe primele, neavând de ales, ca să nu dea cu subsemnatul pentru pierderea fondurilor, dar le-a anulat pe aproape toate celelalte.

Trei dintre proiectele anulate vizau construirea a trei complexuri sportive și de agrement în trei cartiere ale orașului (pentru cine cunoaște Timișoara: Calea Lipovei, Calea Buziașului și Calea Șagului). Complexul din Calea Lipovei –unul superb, ca de altfel și celelalte, cuprinzând un bazin de înot acoperit, un bazin de înot în aer liber, terenuri de tenis, minifotbal și baschet, loc de joacă, spațiu verde- a fost cel mai avansat, la data la care Robu a predat ștafeta lui Fritz fiind încheiată licitația pentru execuție. Ei bine, noul primar Fritz, a refuzat să dea ordin de începere a lucrărilor, încălcând astfel contractul postlicitație.

În mod firesc, firma câștigătoare a licitației nu a acceptat situația și s-a adresat justiției.

Ei bine, astăzi toate ziarele timișorene anunță că a fost emisă sentință definitivă pe speță, una favorabilă firmei, prin care Fritz este obligat să respecte contractul. Evident, o asemenea sentință face bucuria fostului primar, care și-a dorit enorm acest complex, mai bine zis, aceste complexuri, după cum s-a arătat. Dincolo de aspectele de suflet, Robu jubilează și pentru că știe că va putea valorifica și electoral ceea ce s-a întâmplat.

Vă reamintim, toate sondajele –inclusiv unul făcut la comanda USR- arată că timișorenii sunt foarte nemulțumiți de alegerea făcută în 2020 și îl dau ca favorit pentru 2024 pe Nicolae Robu, cu 41-46%, Fritz fiind staționar, cu toată zbaterea lui, la 23-28%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.