Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La trei ani de la incendiul devastator, catolicii celebrează Vinerea Mare în faţa catedralei Notre-Dame

notre dame

Sute de credincioşi catolici s-au reunit în Vinerea Mare pentru a se ruga şi a cânta în faţa catedralei Notre-Dame din Paris, la exact trei ani după ce acoperişul monumentului a fost distrus într-un incendiu devastator, potrivit Reuters.

Notre-Dame este închisă pentru restaurare după ce un incendiu produs în 2019 i-a distrus acoperişul şi a dus la prăbuşirea fleşei, sub privirile îngrozite ale localnicilor şi turiştilor.

Câteva sute de persoane s-au adunat vineri pe Île de la Cité, o insulă pe fluviul Sena, pentru a audia slujba la umbra macaralei şi a schelelor care au învelit catedrala datând din secolul al XII-lea după incendiu.

''Credem că Eşti aici cu noi, alături de noi, pentru a ne reda pacea în mijlocul furtunii'', a spus rectorul catedralei, Patrick Chauvet, pe esplanada din faţa celebrului monument, potrivit Agerpres.ro.

Chauvet a oficiat serviciul religios alături de arhiepiscopul Georges Pontier, care administrează temporar Arhidioceza Parisului, după ce Michel Aupetit a demisionat anul trecut.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a promis că va redeschide catedrala pentru credincioşi până în 2024, când Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de Vară.

Macron are prevăzut vineri seară o scurtă pauză în campania prezidenţială pentru a vizita şantierul lucrărilor de reconstrucţie a catedralei, iar un alt serviciu religios este programat să se desfăşoare pe esplanada din faţa catedralei în ziua de Paşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.