Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La trei luni după alegeri, ultimul mandat din Congresul SUA a fost atribuit unei republicane apropiate de Donald Trump

New York Magazine
Claudia Tenney

A fost nevoie de trei luni pentru ca alegerile din noiembrie 2020 din Statele Unite să fie în sfârşit încheiate, după ce ultimul mandat din Congres încă în aşteptare, într-o circumscripţie din statul New York, a fost atribuit luni unei republicane apropiate de fostul preşedinte Donald Trump, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Democratul Anthony Brindisi, care câştigase acest mandat dintr-o regiune apropiată de Syracuse în faţa Claudiei Tenney la alegerile legislative din 2018, şi-a recunoscut public înfrângerea, într-o postare pe Twitter, după ce s-a luptat în justiţie împotriva confirmării victoriei rivalei sale, obţinută la o diferenţă de doar 109 voturi.

"Este timpul să întoarce pagina acestor alegeri (...) şi să construim o ţară mai unită pentru copiii noştri", a declarat el luni.

Claudia Tenney i-a mulţumit: "S-a oferit cu eleganţă să ajute la o tranziţie liniştită şi sunt nerăbdătoare să lucrez cu el în următoarele zile".

Citește și: SURSE - Întâlnire între Orban și Cîțu: liderul PNL amenință cu schimbarea din funcția de premier

Brindisi a atras atenţia asupra multor disfuncţionalităţi în modul în care autorităţile locale au organizat alegerile, împiedicând, de exemplu, peste 2.400 de persoane să participe la scrutin.

Însă după o analiză de trei luni, un judecător de la Curtea Supremă a statului New York a stabilit că buletinele de vot valide numărate confirmă victoria Claudiei Tenney, la o diferenţă de 109 voturi dintr-un total de 300.000 de alegători.

Disputa se înscrie în seria numeroaselor lupte în justiţie care au marcat alegerile prezidenţiale şi legislative de la 3 noiembrie. Numeroase buletine de vot au fost depuse în avans sau trimise prin poştă din cauza pandemiei.

Până în prezent, Donald Trump şi o parte dintre republicani refuză să recunoască victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale, invocând "fraude masive" în ciuda faptului că tribunalele au respins sesizările aproape sistematic.

În aşteptarea depunerii jurământului Claudiei Tenney, democraţii dispun de o majoritate de 221 la 210 în Camera Reprezentanţilor.

În Senat, mandatele sunt împărţite la egalitate, 50-50, însă democraţii dispun de majoritate datorită vicepreşedintei Kamala Harris, care poate vota atunci când este nevoie de departajare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.