Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laboratorul german CureVac renunţă la primul său vaccin-candidat anti-COVID-19, după testele clinice dezamăgitoare, dar va dezvolta un ser mai promiţător

CureVac vaccin

Laboratorul german CureVac a anunţat marţi că renunţă la dezvoltarea primului său vaccin-candidat anti-COVID-19 de tip ARN mesager - care iniţial a creat mari speranţe, dar eficacitatea acestuia la testele clinice a fost dezamăgitoare -, pentru a se concentra pe crearea unui nou ser mai promiţător pentru combaterea variantelor coronavirusului, relatează AFP.

Compania ''se va concentra pe dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 de a doua generaţie'', asupra căruia lucrează împreună cu compania britanică GSK, şi prin urmare va retrage actualul său vaccin-candidat din procedura de evaluare continuă pe care o desfăşoară Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Aceasta implică şi anularea acordului cu privire la o precomandă de 405 milioane de doze de vaccin pentru Uniunea Europeană, dar laboratorul german precizează că vor continua discuţiile cu Bruxellesul asupra vaccinului de a doua generaţie.

''Lupta mondială împotriva COVID-19 continuă şi suntem determinaţi să ne aducem contribuţia într-o manieră decisivă cu un vaccin sigur şi eficace'', dar ''exigenţele pentru o luptă eficientă împotriva virusului şi variantelor care apar s-au schimbat'', explică directorul CureVac, Franz-Werner Haas.

Laboratorul german a anunţat la începutul lunii iulie rezultatele definitive ale studiului său clinic, care a arătat o eficacitate de numai 48% pentru serul său, procent mult sub cel al celorlalte vaccinuri ARN mesager, produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna, informează Agerpres.ro.

CureVac et GSK doresc să lanseze ''în lunile următoare'' studiul clinic asupra vaccinului anti-COVID-19 de a doua generaţie, care ţine mai mult cont de variantele coronavirusului şi ar putea fi omologat în cursul anului viitor.

''Salutăm faptul că CureVac se concentrează pe vaccinul promiţător de a doua generaţie'', denumit CV2CoV, pentru care primele studii arată ''o ameliorare clară'' faţă de primul vaccin-candidat CVnCoV, afirmă directorul ştiinţific al GSK, Rino Rappuoli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.