Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lacul pe care a fost decapitat tânărul timișorean era interzis agrementului. Explicațiile patronului

iloveqatar.net
skijet

Patronul balastierei din comuna Zăbrani unde un tânăr care s-a dat cu skijetul a murit decapitat a declarat, luni, pentru Agerpres, că lacul era interzis agrementului şi există în acest sens indicatoare, dar şi supraveghere video, însă admite că doi angajaţi care erau cazaţi într-o baracă i-ar fi putut lăsa pe câţiva tineri să intre pe apă.

Firma care deţine balastiera este din judeţul Timiş iar patronul acesteia, Adrian Viliga, spune că de-a lungul timpului "au mai fost încercări de a se intra pe lac", dar niciodată firma nu şi-a dat acceptul pentru agrement în zonă.

"Sunt şocat de tragedia care a avut loc, de două nopţi nu pot să dorm. Noi nu permitem agrement în zonă, ar fi ilegal, este o exploataţie de minereu. Avem instalate indicatoare care interzic accesul pe lac şi sistem de supraveghere. Nu am permis niciodată nimănui să vină în zonă pentru agrement, deşi au mai fost încercări de a se intra pe lac de-a lungul timpului", a spus Adrian Viliga.

El a admis că doi angajaţi care erau cazaţi la balastieră într-o baracă ar fi putut să lase grupul de tineri să intre pe apă.

"Acest aspect urmează să fie clarificat de către anchetatori, iar noi vom lua măsuri împotriva angajaţilor când vom şti mai multe", a precizat patronul balastierei.

Primarul descrie tragedia

La rândul său, primarul comunei Zăbrani, Dănuţ Codrean, a declarat luni, pentru Agerpres, că balastiera există de aproximativ zece ani şi nu au mai existat accidente.

"Este o exploataţie legală, firma este cu plăţile la zi. Eu am avut o discuţie cu patronul chiar în ziua tragediei, când am mers la faţa locului. Mi-a spus că nu a permis accesul în zonă pentru distracţii, dar acolo erau doi angajaţi cazaţi, înţeleg că ar fi mecanici ai platformei, care se poate să îi fi lăsat pe tineri să se distreze. Deşi nu este o zonă de agrement, cei pasionaţi de astfel de sporturi cunosc locurile în care pot practica şi fac tot posibilul pentru a intra pe apă. Martorii tragediei mi-au spus că din cauza valurilor provocate de skijet platforma plutitoare s-a deplasat şi astfel s-a întins cablul metalic cu care era ancorată de mal. Cablul întins a ieşit la suprafaţa apei şi skijetul l-a lovit", a spus primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.