Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi a scăpat 'porumbelul': Ce a zis despre informările de la SRI

laura codruta kovesi florian coldea

Laura Codruța Kovesi a scăpat porumbelul la Digi 24! Procurorul-șef al DNA a spus că nu are voie să dezvăluie dacă SRI a informat-o, așa cum susține Serviciul, despre Hexi Pharma, sau nu. Numai că, imediat după ce a spus că nu are cum să dea detalii, Kovesi a recunoscut că în cazul Hexi Pharma procurorii DNA s-au autosesizat! Concluzia e una singură...

Laura Codruța Kovesi, a explicat la Digi24, ce face instituția pe care o conduce cu informările de la SRI privind corupția din Sănătate.

Citește și: PNL ramane consecvent: merge tot cu looser-ii!

„Aș încălca legea dacă v-aș spune din informări clasificate ale SRI ce conțin. Pot să vă spun doar că avem investigații care vizează infracțiuni de abuz în serviciu și de mită legate de achiziții publice pentru diferite produse de la diverse companii pe care nu pot să le numesc în acest moment, din motive de confidențialitate a anchetei”, a spus Laura Codruța Kovesi.

„Pot să vă spun că, anul trecut, 90 de sesizări de la SRI au constituit bază pentru a deschide dosare penale, dar nu pot să vă spun dacă au fost informări strict pentru Hexi Pharma sau nu, pentru că ar însemna să divulg o informație clasificată. Când vin astfel de informări de la serviciile de informații, le analizăm și, dacă sunt suficiente date și indicii din care rezultă fapte de competența DNA, ne sesizăm din oficiu și începem investigația”, a adăugat procurorul-șef al DNA.

Citește și: Topul țărilor cu cei mai mulți condamnați la moarte: SUA, alături de state totalitare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.