Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi, portret de eroină în The Telegraph

kovesi

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, are parte de elogii în publicația britanică The Telegraph. Sub titlul „Faceți cunoștință cu Laura Codruța Kovesi: Femeia care conduce lupta României împotriva corupției agresive”, șefa DNA este prezentată ca o eroină care înfruntă politicienii corupți și câștigă aprecierea românilor și a liderilor mondiali.

Toți românii onești, care doresc o societate construită pe corectitudine și respect și ale căror atitudini și acțiuni arată că vor o Românie fără corupție sunt puternici, a estimat miercuri procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, în declarațiile pentru cotidianul britanic The Telegraph. Kovesi a răspuns astfel unei remarci conform căreia, datorită eforturilor anticorupție pe care le coordonează, ea a devenit cea mai puternică persoană din România.

Vezi și: Cum se fac jocurile pentru desemnarea noului premier. Coaliția parlamentară se mărește

Publicația britanică face o scurtă prezentare a șefei DNA, apreciind că pentru inamicii săi ea este un ''dușman incurabil'', iar pentru susținători Laura Codruța Kovesi este o ''eroină'', ''singura persoană care în cele din urmă a înfruntat elita coruptă și puternică despre care ei cred că a jefuit țara timp de decenii''. De când Kovesi conduce DNA, instituția s-a transformat într-o organizație plină de dinamism, adaugă publicația britanică.

Laura Codruța Kovesi a prezentat succint bilanțul DNA, precizând că numai anul trecut instituția a pus sub acuzare 1.250 de persoane pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu, printre care un premier, cinci miniștri, 16 de deputați și cinci senatori, 97 de primari și viceprimari, 32 de directori de companii naționale și 497 de persoane cu funcții de conducere din instituțiile publice.

Vezi și: Dosarul Liei Olguța Vasilescu, înapoi la DNA

Șefa DNA a recunoscut că, în pofida eforturilor sale, ''nu au fost prinși toți cei corupți'', dar a adăugat că românii văd acum că cei care păreau 'impenetrabili' față de statul de drept se confruntă acum cu justiția.

'Faptul că miniștri, senatori, adjuncți de secretari de stat și alți oficiali publici sunt anchetați de DNA și condamnați de instanțe demonstrează că toți sunt egali în fața legii, indiferent de poziția lor socială și de averile pe care le dețin', a afirmat ea.

Kovesi a menționat că acest lucru a dus la o schimbare de mentalitate a românilor, care mult timp au considerat corupția o parte a vieții pe care trebuiau să o îndure.

''În ultimii trei ani, tot mai mulți oameni au prezentat plângeri legate de faptul că li s-a cerut mită și tot mai mulți funcționari publici ne notifică faptul că au informații despre fapte de corupție'', a explicat șefa DNA pentru publicația britanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.