Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi este mulțumită, după ultimul succes de la granițele României

media.radiochisinau.md
Laura Codruta Kovesi

Ministrul interimar bulgar al justiţiei, Ivan Demerdjiev, a avut o întâlnire online cu prim-procurorul şef european, Laura Codruţa Kovesi, prilej cu care cei doi oficiali au discutat despre întărirea cooperării dintre autorităţile bulgare şi Parchetul European (EPPO), informează luni BTA.

Demerdjiev a reamintit că pe 19 noiembrie s-a anunţat că Ministerul de Interne şi Agenţia Vamală din Bulgaria au fost autorizate să informeze EPPO cu privire la procedurile penale, astfel încât acesta să poată decide dacă să demareze propria anchetă, în condiţiile în care până acum doar Parchetul Suprem de Casaţie bulgar putea face acest lucru.

Kovesi a elogiat eforturile echipei de la Ministerul bulgar al Justiţiei în legătură cu aceste probleme, pe care le-a ridicat în iunie.

Ea a salutat extinderea metodelor de raportare în conformitate cu articolul 24, alineatele 1) şi 2) ale regulamentului EPPO, ceea ce va îmbunătăţi nu doar cooperarea dintre instituţii, ci şi calitatea proceselor judiciare.

Laura Kovesi a afirmat că, în general, cooperarea dintre Bulgaria şi EPPO este bună, deşi iniţial la EPPO au ajuns doar cazuri de mică amploare, toate trecând mai întâi prin serviciile de procuratură bulgare.

Extinderea metodelor de raportare permite EPPO să discute direct diferite probleme cu autorităţile din prima linie a depistării infracţiunilor, a spus Kovesi.

Cei doi au discutat şi despre necesitatea unor schimbări în legislaţia bulgară în legătură cu activitatea EPPO. Ministerul Justiţiei lucrează activ la soluţionarea acestor probleme şi este gata să le supună atenţiei legislativului, a menţionat ministrul bulgar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.