Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi se dezice de procurorul Portocală: Ce spune despre presiuni şi ameninţări

Inquam Photos/Octav Ganea
Mircea Negulescu

Scandalul imens cu DNA în prim-plan a început odată cu înregistrările incendiare în care Mircea Negulescu era protagonist. Laura Codruţa Kovesi se dezice de Portocală şi spune că nu tot DNA-ul este precum acesta. Mai mult, Kovesi spune că nu poate controla ce face un procuror în timpul liber.

Citește și: Mutare de proporții! Frații „Dedeman” ATACĂ o nouă piață – Unde vor să se IMPUNĂ

"Eu nu am avut o discuţie cu procurorul Negulescu. Am vorbit cu procurorul Onea despre înregistrări. Mi -a spus că nu poate să îmi spună dacă este vocea lui când a fost audiat un martor. Vom continua anchetele. Nu ne-am intimidat la nicio hărţuire sau presiune. Dacă rămân aceleaşi legi, procurorii îşi pot face treaba în continuare.

Citește și: Ministrul Eugen Teodorovici, schimbare RADICALĂ! Cum vrea să EVITE o RISIPĂ anuală de ZECE milioane de euro

Eu nu am cerut niciodată apărarea unui procuror ci a sistemului judiciar. Mi-a spus că nu este vocea lui, că e un colaj. Apoi şi-a dat demisia. Nu sunt de acord cu comportamentul urât al unui procuror. Ce vorbeşte un procuror în timpul liber nu am de unde să ştiu. Eu nu am primit nicio informare despre un asemenea comportament. Eu nu pot să dau ordine unui procuror să respecte codul deontologic. Am avut o discuţie şi i-am cerut să plece din DNA. Să nu comparăm ce înseamnă Onea cu ce înseamnă Negulescu. Nu pot să îi cer lui Onea să demisioneze pentru câteva pasaje. Inspecţia Judiciară a spus că Lucian Onea şi-a făcut treaba. DNA Nu înseamnă Negulescu. Eu nu am dovada că vreun procuror de la Ploieşti nu şi-a îndeplinit atribuţiile.

Citeşte şi: FABULOS Mihaela Buzărnescu A UMILIT-O pe Jelena Ostapenko, locul 6 mondial

Am avut o problemă instituţională cu acest procuror. Unii au fost trimişi în judecată, alţii condamnaţi. Asta nu înseamnă că DNA trebuie desfiinţată. Când s-a făcut o eroare, când a constatat că instanţa a greişit, mereu am luat măsuri. Nu vrem să se întâmple asta. E păcat de munca noastră să lăsăm ca astfel de situaţii să existe. Nu vrem oameni care încalcă legea. S-a muncit în patru ani" a spus Kovesi. care a continuat atacul.

"Eu nu vreau să fiu simpatică. cetăţenii să judece dacă am făcut bine sau nu. Nu e treaba mea să măsor dacă am crescut sau nu ca încredere. Această instituţie trebuie să meargă, să funcţioneze. Eu trebuie să îmi fac treaba, nu să aştept să văd ce face ministrul Justiţiei. Niciodată nu mi s-a cerut să cad la pace cu cineva", a mai spus Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.