Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Rebega (Pro România) propune șapte direcții pentru reforma UE

Pro Romania
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România și membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, și-a anunțat pe pagina sa de socializare obiectivele pentru 2019.

”În primul rând, spune europarlamentarul român, o sistematizare a eforturilor mele ca europarlamentar. De aproape trei ani, am susținut, tot mai insistent, ideea reformării profunde a Uniunii Europene. La început, această idee a venit spontan, din nemulțumirea față de evidenta ineficiență a Parlamentului, dar și a celorlalte instituții ale Uniunii. Treptat, am realizat că derapajele au cauze mult mai adânci, ce țin de tensiuni sau lacune acumulate în timp. Pentru redresarea Uniunii este nevoie de o viziune nouă, deopotrivă concretă, pragmatică și însuflețitoare. Oamenii, cetățenii europeni, au nevoie de proiecte clare și ușor de înțeles, nu de abstracțiuni. În acest sens, am început elaborarea unui corp de propuneri de reformă a Uniunii, propuneri pe care le voi avansa în cursul campaniei pentru alegerile europarlamentare. Atenție! Nu mă consider un guru al reformelor. Nu am pretenția că mă pricep la toate sau că propunerile mele sunt cele mai bune și singurele. Dar constat că există prea puține – către deloc! – inițiative de a pune în discuție reforma Uniunii. Ca și cum ar exista o majoritate a establishment-ului care dorește ca lucrurile să rămână la fel ca până acum”.

Rebega consideră că alegerile europene sunt momentul cel mai bun pentru a propune un set de idei de reformă și propune șapte direcții prioritare pentru reforme:

  • Standardele UE și drepturile fundamentale ale cetățenilor UE
  • Raportul între drepturile individuale și cele colective
  • Raporturi între statele membre
  • Suveranitate și subsidiaritate
  • Domeniile care trebuie gestionate prin consens (mobilitate, transporturi, energie, politica agricolă comună)
  • Arhitectura instituțională

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.