Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Rebega (Pro România): Uniunea Europeană este scindată!

facebook.com
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România) atrage atenția pe blogul său personal că ”Uniunea Europeană este scindată!”. De o parte, arată europarlamentarul, ”sunt cei care doresc mai multă integrare, de cealaltă parte sunt cei care doresc mai multă suveranitate națională. Punctul critic este că „integraționiștii” susțin, în același timp, o politică migratorie liberală. Or, este evident că un număr mare de migranți nu duce la creșterea coeziunii în Europa, ci, dimpotrivă, la creșterea tensiunilor dintre și între state și comunități”.

Rebega se uită spre Germania, motorul Europei, și observă că ”abia instalat, guvernul de la Berlin a trecut razant pe lângă o criză majoră. Între cancelarul Angela Merkel și ministrul de Interne, Horst Seehofer, există o neînțelegere majoră în privința politicii de migrație. Seehofer dorește expulzarea din Germania a solicitanților de azil care au fost înregistrați în alte state ale Uniunii Europene. Planul lui Seehofer – care anulează practic politica ușilor deschise față de migranţi, susținută de Merkel – o pune pe cancelară într-o situație dificilă, în contextul în care, în Austria și Italia, guvernele anti-migranți au adoptat măsuri mai ferme în acest domeniu”.Politicianul Pro România mai spune că Angela Merkel a gestionat bine criza economică din 2008-2010, dar provocarea reprezentată de migrație e cu totul altceva. ”Germania este cea mai puternică țară europeană, dar nu este și nici nu trebuie să fie atât de puternică încât să-și impună discreționar punctul de vedere în Europa.Europa are nevoie de o Germanie puternică, dar nu de o Germanie dictatorială!”, trage el un semnal de alarmă.

În plus, potrivit europarlamentarului Pro România, dacă vrem, cu adevărat, o Uniune Europeană stabilă, echilibrată și prosperă, ”nu putem să ne jucăm cu focul în privința politicii de migrațiune”, iar Europa ”nu poate primi, anual, decât un număr redus de migranți”, în timp ce ”singura soluție este de a investi în economiile țărilor de origine”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.